Enkele buien, zuiden vaker droog

15-11-2023 JOURE – Vanochtend is er vrij veel bewolking en komen verspreid over het land enkele buien voor. Aan het begin van de middag trekken de meeste buien naar het noorden. In het zuiden zijn droge perioden met lokaal een bui en zo nu en dan schijnt de zon. In de loop van vanmiddag neemt ook in het noorden de buiigheid af, maar echt droog wordt het niet en het blijft overwegend bewolkt. Het wordt 10 tot 12 graden en er staat een matige, aan de kust vrij krachtige westenwind.

Vanavond zijn er wolkenvelden en trekken vanuit het noordwesten enkele buien over het land. Af en toe klaart het op en in de nacht daalt de temperatuur naar 5 tot 7 graden.

Morgen vrij veel bewolking
Op veel plaatsen is het een tijd droog, maar wel met veel bewolking. Regionaal komen een paar buien voor. In het uiterste noorden schijnt af en toe de zon. In de middag is het op de meeste plaatsen grijs en stijgt de kans op wat lichte regen. De middagtemperatuur ligt tussen 9 en 11 graden. De wind is matig en komt uit het zuiden tot zuidwesten. In de avond draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten en zijn er perioden met regen. In de nacht is het regenachtig en kan de wind tijdelijk wegvallen.

Vrijdag af en toe een bui, maar ook zon
Het is wisselvallig met verspreid over het land enkele buien en soms breekt de zon even door. De wind draait naar het noordwesten tot noorden en voert koudere lucht aan. Het wordt 6 à 7 graden in het noordoosten tot 10 graden in het zuidwesten.

Weekend vaak wind en regen
Het weekend verloopt herfstachtig met vrij veel bewolking en regelmatig regen. De wind draait naar het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig. Deze voert zachtere lucht aan met op zondag 11 tot 14 graden.