Code Geel: Vanmiddag zware windstoten

13-11-2023 JOURE – Vanmiddag komen er langs de kust en landinwaarts bij buien zware windstoten voor van 75-90 km/u. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. De wind komt eerst uit zuid, later uit west en wordt vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan zee en landinwaarts ook bij buien is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u.

Vanavond zijn er opklaringen en vooral in het noordoosten en oosten zijn eerst nog buien aanwezig. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In de kustgebieden komen af en toe zware windstoten rond 75 km/u voor. Ook bij buien is er kans op zware windstoten van 75 km/u.

Komende nacht is het eerst overwegend droog en ontstaan er vooral landinwaarts enkele buien. De wind uit west tot zuidwest is landinwaarts matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Aan zee komen vooral in het noorden zware windstoten rond 80 km/u voor. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C.

Morgenochtend is er af en toe zon en zijn er met name landinwaarts buien. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 7-8. In het Waddengebied is de wind mogelijk eerst nog stormachtig, windkracht 8, met (zware) windstoten rond 75 km/u.

Morgenmiddag is de zon maar af en toe te zien en komen er steeds meer buien voor, mogelijk met onweer en hagel. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig, windkracht 6. De middagtemperatuur is ongeveer 13°C.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en zijn er buien met vooral aan zee kans op onweer. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)