Bewolking met daarna regen en harde wind

13-11-2023 JOURE – Het is bewolkt en vanuit het zuidwesten gaat het op steeds meer plaatsen regenen. In het noorden komt mogelijk eerst mist voor, maar dit lost snel op. De zuiden- tot zuidoostenwind is overwegend matig landinwaarts, later (vrij) krachtig aan zee.

Vanmiddag eerst regen en veel wind, later opklaringen
Tijdens de eerste middaguren is het overal bewolkt met buiige regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droog en klaart het breed op. De zuidwestenwind wordt vrij krachtig in het binnenland tot hard aan de kust en op het IJsselmeer, windkracht 4 tot 7. Vooral aan de westkust is kans op zware windstoten van 70 tot 80 km/uur. Geleidelijk stroomt steeds zachtere lucht het land binnen: de temperatuur loopt uiteindelijk op naar 11 graden in het noordoosten tot 15 graden in het zuidwesten. In Utrecht, Arnhem en Amsterdam wordt het circa 14 garden. Hiermee is het zacht voor de tijd van het jaar.

Vanavond veel wind, aan de kust kans op zware windstoten
Op de meeste plaatsen is het droog met brede opklaringen. Later op de avond krijgt de noordelijke helft met meer wolkenvelden te maken en neemt de kans op een bui toe. De zuidwestenwind is (vrij) krachtig tot hard, mogelijk even stormachtig in het noordwestelijk kustgebied. Pal aan zee is kans op zware windstoten tot (ruim) 80 km/uur en in het Waddengebied mogelijk tot 95 km/uur. De minimumtemperatuur komt rond 10 graden uit.

Morgen buien en een stevige wind
Het wordt een ronduit wisselvallige dag met talrijke buien die over het land trekken. Het is slechts af en toe droog en de zon krijgen we weinig te zien. Het wordt 13 tot 15 graden en er staat een (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Woensdag buien, soms zon
Wederom komt het tot buien, maar tussen de buien door zijn er ook momenten waar de zon een tijdje kan schijnen. De maximumtemperatuur komt met 11 of 12 graden iets lager uit dan voorgaande dagen. De zuidwestenwind is matig landinwaarts tot krachtig aan de kust.

Daarna aanhoudend wisselvallig
Na woensdag blijft het wisselvallig herfstweer met geregeld buien of regengebieden die vanaf de Atlantische Oceaan over ons land trekken. Tussendoor zijn er droge momenten met af en toe zon. Overdag is het gemiddeld 10 graden en tijdens de nachten is het zo’n 5 graden. Volgend weekend wordt het mogelijk weer zachter. Zonnig en stabiel najaarsweer staat voorlopig niet op het programma.