Enkele bui, vanmiddag vanuit westen regen

08-11-2023 JOURE – Er zijn wolkenvelden met lokaal wat zon en op een paar lokale buien na is het droog. Vanmiddag gaat het vanuit het westen op steeds meer plaatsen regenen. Het wordt 10 of 11 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Er volgt een natte avond. Komende dagen is het wisselvallig. In het weekend neemt de buiigheid tijdelijk af en schijnt af en toe de zon. Het is dan een paar graden kouder.

Vanochtend lokale bui
Er zijn wolkenvelden en vooral in het oosten kan af en toe de zon schijnen. Er trekken een paar lokale buien over het land, maar verder is het droog. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind en in het westen is de wind vrij krachtig.

Vanmiddag vanuit westen regen
In het westen is het bewolkt en valt af en toe regen. In de oostelijke helft is het aanvankelijk bewolkt en droog. Halverwege de middag breidt de regen uit naar het midden van het land en later in de middag gaat het ook in het oosten regenen. Vooral in het westen kan het tijdens de spits langdurig regenen. De wind neemt in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig. Langs de westkust staat een krachtige wind en aan zee kan het hard waaien met windstoten van zo’n 70-75 km/uur. De middagtemperatuur ligt op 10 à 11 graden.

Vanavond wind en regen
In het hele land zijn perioden met regen en daarbij staat een vlagerige zuidwestenwind. Later in de avond de regen in het uiterste noordwesten af. Tegelijk neemt de wind in kracht af en draait naar het westen tot noordwesten. Komende nacht neemt de regen in het westen en noordwesten af en klaart het tijdelijk op. In de rest van het land blijft het bewolkt en zijn er perioden met regen. Wel neemt de wind geleidelijk in kracht af en wordt zwak tot matig. De temperatuur daalt naar 7 tot 9 graden.

Morgen wegtrekkende regen, later opnieuw buien
In het zuidoosten en oosten begint de ochtend op veel plaatsen met wat regen en ook het midden van het land maakt kans op regen. In het westen en noordwesten is het zo goed als droog en schijnt soms de zon. De regen trekt naar het oosten weg en wordt het droog. Aan de westkust is kans op een enkele bui.

In de middag is het een tijd droog met wolkenvelden, weinig zon en in het westen een lokale bui. In de loop van de middag trekken vanuit het zuidwesten buien over het land. Het wordt 11 of 12 graden en daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. In de avond en in de nacht naar vrijdag blijft het wisselvallig met buien en droge perioden. Wel neemt het aantal buien in het binnenland af. De temperatuur daalt naar een graad of 6.

Vrijdag wisselvallig met buien en weinig zon
Het wordt een wisselvallige dag met buien, maar ook droge perioden waarin kortstondig de zon kan doorbreken. In de ochtend is het 7 of 8 graden en in de middag wordt het met 9 à 10 graden niet veel warmer.

Zaterdag stapelwolken, zon en enkele buien
Verspreid over het land komen enkele buien voor. Er zijn ook droge perioden met een afwisseling van zon en stapelwolken. De ochtend start fris met 4 tot 7 graden en als je dan een bui treft is het best koud. De middagtemperatuur ligt tussen 9 en 11 graden. Er staat een matige westenwind. In de late middag en in de avond verdwijnen de meeste buien geleidelijk en komen opklaringen voor. Aan de kust kan nog een bui voorkomen. In het binnenland daalt de temperatuur naar 4 graden. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 1 tot 3 graden en aan de grond gaat het op verschillende plaatsen een graadje vriezen.

Zondag koud start met zonnige periodenDe dag start koud en op de meeste plaatsen droog. Er zijn zonnige perioden en doordat er weinig wind staat is het best aardig weer. In de middag neemt de bewolking toe en kan een bui ontstaan. Bij een matige zuidenwind wordt het 8 tot 10 graden.

Daarna opnieuw wisselvallig
De eerste dagen na het weekend laten opnieuw wisselvallig weer zien met regelmatig buien en de temperatuur gaat enkele graden omhoog.