Koninklijke onderscheiding voor de heer Feenstra en mevrouw Feenstra Oost

06-11-2023 JOURE – Vrijdag 3 november ontvangen de heer Hartman Feenstra en mevrouw Wia Feenstra-Oost een Koninklijke Onderscheiding. Beiden worden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Veenstra overhandigt de bijbehorende versierselen tijdens de vrijwilligersavond van de Protestantse Gemeente Sloten.

De heer Feenstra is bestuurlijk actief bij de Psoriasispatiëntenvereniging (noord) sinds 1987. Ook is hij al vanaf 1990 actief binnen de Protestantse Gemeente Sloten, hier was hij diaken en is hij verantwoordelijk voor de schoonmaak en is nu hoofdkoster. Vanaf 2006 is hij maaltijdbezorger bij Tafeltje Dekje, dit doe hij samen met mevrouw Feenstra-Oost.

Mevrouw Feenstra-Oost is sinds 1990 actief als mantelzorger in Sloten. Daarnaast was ze actief bij de N.C.V.B. als begeleider van uitstapjes, bezoeken van zieken e.d. Sinds 2000 is mevrouw Feenstra-oost betrokken bij de Protestantse Gemeente Sloten. Hier is ze samen met haar man verantwoordelijk voor de schoonmaak van de kerk. Ook regelt ze het geluid tijdens erediensten en brengt wekelijks de cd met preek rond. Sinds 2012 is mevrouw Feenstra-Oost betrokken bij de Zonnebloem als activiteitenbegeleider, en loten verkoper en gaat ze op huisbezoek.