Veel schade en overlast door storm Ciarán

02-11-2023 JOURE – Naast omgewaaide bomen en losgebroken takken heeft ook het verkeer last van de storm die nu over Nederland komt. Ook zijn er diverse gewonden en is ook een persoon in Limburg overleden door een omvallende boom. Op de A4 nabij Amsterdam is een vrachtwagen het dak van de trailer verloren en is er A31 een vrachtwagen door de wind van de weg geblazen.

Ook zijn er diverse (rijdende) auto’s beschadigd geraakt door omvallende en takken. Doordat de grond verzadigd is van de regen die in oktober is gevallen is de grond ook drassig en komen bomen makkelijker los uit de grond.

In Noord- en Zuid Holland zijn er meerdere scholen die de deuren gesloten houden vandaag uit voorzorg van het onstuimige weer. Voor het IJsselmeer gebied geldt vanaf 15.00 uur tot vanavond 21.00 uur code oranje.

Nieuwe depressie op komst
Na storm Ciarán is er een nieuwe omvangrijke depressie op weg naar onze omgeving. Dit zal het weerbeeld na het weekend ook gaan bepalen. De depressie komt dan boven de Britse Eilanden te liggen. Rond deze depressie trekt een zuidwestelijke stroming andere storingen onze kant op. Gevolg is aanhoudend herfst weer met buien en veel wind. Lokaal kan er tussen maandag en woensdag tot 100 millimeter regen vallen.