Diverse brandweerkorpsen zijn op zoek naar nieuwe collega’s

24-10-2023 JOURE – Brandweer Fryslân heeft 66 brandweerkazernes. De meeste zijn bemenst door vrijwilligers, een aantal door een combinatie van beroepskrachten en vrijwilligers. In het werk maakt het geen verschil of je beroeps of brandweervrijwilliger bent. Het enige verschil is dat je als vrijwilliger niet voortdurend op de kazerne aanwezig bent, maar thuis of op het werk wordt opgepiept als er actie geboden is.

De vrijwillige brandweer zoekt mensen die het brandweervak vooral leuk vinden. Als vrijwilliger ben je oproepbaar door middel van een pager. Je woont en/of werkt daarom in of in de directe nabijheid van de kazerne. Tijdens je opleiding ben je gedurende 26 weken per jaar, één à twee avonden per week bezig met oefenen, leren en/of sporten.

Als je werkgever het goed vindt zou het mooi zijn als je toestemming hebt om je ook tijdens de werk mee uit te rukken als je pieper gaat. Omdat je pager geen tijd kent, is het ook mogelijk dat je midden in de nacht wordt gealarmeerd. Het kan voorkomen dat je huisgenoten hierdoor ook wakker worden.

De brandweer heeft veel te bieden
We vragen veel van onze vrijwilligers, maar we bieden ook veel:

 • De opleiding: je begint als aspirant-manschap en start met een tweejarige basisopleiding in de avonduren. Tijdens de basisopleiding leer je natuurlijk blussen, maar bijvoorbeeld ook levensreddende handelingen verrichten en technische hulpverlening. Naast die gerichte oefeningen bieden we je ook de mogelijkheid om je conditie op peil te houden. Heb je je diploma gehaald, dan draai je meteen mee als manschap.
 • Brandweeroefeningen en sport: heb je de opleiding gehaald, dan blijven we oefenen en bieden we sportmomenten aan.
 • De vergoeding: Je krijgt je vergoeding voor het aantal uren dat je in opleiding bent, oefent en wordt ingezet.
 • En verder nog: spannend en uitdagend werk, een fantastische en hechte groep collega’s. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je omgeving.

Ben jij:

 • 18 jaar of ouder?
 • Fit?
 • Praktisch?
 • Stressbestendig?
 • Verantwoordelijk?
 • Een teamplayer?
 • Niet bang voor kleine ruimtes of hoogtes?
 • En kun jij binnen 5 minuten in de kazerne zijn?

Kortom: Ben jij flexibel en sociaal? Vul dan het formulier via deze link in!