Ontwerp en druk een tas bij museum Joure

23-10-2023 JOURE – Tijdens de herfstvakantie organiseert Museum Joure van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 oktober weer De Maakfabriek, speciaal voor kinderen vanaf ca. 4 tot 14 jaar. Deze vakantie ga je je eigen katoenen tas bedrukken. Uiteraard ligt er een tas voor je klaar en verf en drukvormen waar je heerlijk mee kunt experimenteren.

In Museum Joure is één pand ingericht als een oude boekdrukkerij uit de jaren 30. Hier vind je prachtige drukletters, mooie persen en andere machines. Je gaat door het museum met een doe-blad waarop je opdrachten uitvoert. Onderweg laat je je inspireren door het drukwerk dat onder andere ziet in de drukkerij. Als een echte designer maak je in De Maakfabriek een ontwerp dat je drukt op je eigen katoenen tas. Daarmee heb je een uniek, zelf ontworpen en bedrukt exemplaar.

De Maakfabriek in de herfstvakantie wordt georganiseerd van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 oktober. Er zijn geen speciale starttijd, je kunt tussen 10.15 en 15.15 beginnen met de activiteit.

Let op: Voor de Maakfabriek koop je een entreekaartje voor het museum (€ 4,50 aan de kassa of € 4,00 online) en je betaalt een toeslag voor de activiteit van € 2,00. Als je online hebt geboekt, betaal je de toeslag nog contant aan de balie. Goed om te weten: kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een betalende bezoeker het museum bezoeken en meedoen aan de activiteiten. Meer informatie en tickets vindt u via deze link.