Wolkenvelden en wat zon, vanavond regen

18-10-2023 JOURE – Wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon. Overdag blijft het droog met maxima van 12 tot 17 graden. Vanavond gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Morgen is het bewolkt met af en toe wat regen en grote temperatuurverschillen. Het wordt 10 graden in het noorden tot lokaal 20 graden in het zuiden. Vrijdag is het met 7 tot 13 graden kouder en staat in het noorden een gure wind.

Er zijn veel wolkenvelden, maar het blijft droog en zo nu en dan schijnt een tijdje de zon. Met 4 graden in het oosten tot 9 graden aan de westkust is het best fris.

Vanmiddag steeds meer bewolking
Er zijn sluierwolken met af en toe wat zon. In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en zal de zon op steeds meer plaatsen verdwijnen. In Zeeland is tegen de avond kans op een beetje regen. In de rest van het land blijft het droog.

Het wordt 12 of 13 graden in het noorden en zo’n 14 graden in het midden van het land. In het zuiden wordt het 15 tot lokaal 17 graden. Daarbij staat een matige oostenwind. Aan de kust en rond het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Vanavond vanuit zuidwesten regen
In het zuidwesten gaat het aan het begin van de avond regenen en daarna breidt de regen zich geleidelijk uit naar het noordoosten. Ook komende nacht is het bewolkt en valt regelmatig regen. De meeste regen trekt geleidelijk naar het noorden en vanuit het zuiden zijn later in de nacht ook droge perioden. Het is dan 8 tot 13 graden.

Morgen grijs, vooral zuiden zacht
In de ochtend is het grijs en vooral in het noorden valt op verschillende plaatsen nog wat regen. Daarna zijn er in het hele land droge perioden en valt vooral in het noorden en westen af en toe wat lichte regen of motregen.

Er zijn grote temperatuurverschillen. In het Waddengebied en in het noordoosten wordt het 10 tot 13 graden. Mogelijk is het in het oosten van Groningen nog iets kouder. In het midden van het land is het met 16 of 17 graden zacht. In het zuiden wordt het 18 tot plaatselijk 20 graden en doordat het droog blijft is het uitstekend weer om langere tijd buiten te zijn. De kans dat daarbij de zon nog even doorbreekt is klein.

Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidoostenwind. In het noordoosten van het land is de wind oostelijk. In de avond zijn er in het hele land perioden met regen en ook de nacht naar vrijdag verloopt regenachtig. De minima liggen tussen 8 en 14 graden.

Vrijdag wind en regen
Het is onvervalst herfstweer met veel bewolking en perioden met regen. In het noorden is het aanvankelijk 9 tot 12 graden, maar door een matige tot vrij krachtige oostenwind wordt het kouder en in de middag is het waarschijnlijk 7 tot 9 graden. In combinatie met de wind is het voor het gevoel 1 tot 4 graden en kunnen we best spreken van guur weer. In het Waddengebied gaat het hard waaien en is kans op (zware) windstoten.

In het midden van het land daalt de temperatuur van 11 tot 13 graden naar 9 tot 11 graden in de middag. In zuiden is het ’s middags nog 10 tot 13 graden.

Zaterdag regenachtig en minder koud
Het blijft bewolkt en nat herfstweer. De oostenwind neemt sterk in kracht af en zal daarna naar een zuidelijke richting draaien. Daarmee wordt het ook minder koud en de maxima liggen tussen 10 en 13 graden.

Daarna wisselvallig en zacht
De dagen daarna stijgt de middagtemperatuur. Na het weekend is het 14 tot 16 graden en is het iets warmer dan normaal. Het is licht wisselvallig met wolkenvelden, enkele buien en tijdens droge perioden kunnen we ook wat zon verwachten.