RVO heeft 540 aanvragen voor lbv-regelingen ontvangen

30-09-2023 JOURE – Afgelopen week had de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO.nl in totaal 540 aanvragen ontvangen voor deelname aan de ‘Landelijke beëindigingsregelingen veehouderijlocaties’ Lbv en Lbv-plus. De regeling is vanaf maandag 3 juli opengesteld. Het gaat om 304 aanvragen binnen de regeling Lbv-plus, 126 aanvragen voor de regeling Lbv. Daarnaast geven 110 bedrijven aan in principe open te staan voor deelname aan beide regelingen.

Vanuit de varkenshouderij zijn tot dusver 239 aanvragen ontvangen door RVO.nl, 99 aanvragen komen uit de pluimveehouderij, 93 ingediende dossiers zijn van melkveebedrijven en vanuit de kalversector zijn 73 aanvragen ingediend.

Voor de regeling Lbv kunnen nog tot uiterlijk 31 december aanvragen worden ingediend. Er is een budget van 500 miljoen euro voor beschikbaar. Voor lbv-plus sluit de aanvraagperiode op 5 april 2024. Hier is 975 miljoen euro voor gereserveerd.