Zon en wolken

27-09-2023 JOURE – In grote delen van het land kunnen we genieten van een schitterende zonsopkomst met velden hoge bewolking die mooie kleuren opleveren. Het wordt opnieuw een warme dag met zon en sluierbewolking. Het wordt nog een graadje warmer met op veel plaatsen 22 tot 24 graden. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het plaatselijk met 25 graden zomers warm worden. De wind is zuidoostelijk en zwak tot matig van kracht.

Vanavond raakt het vanuit het zuidwesten geheel bewolkt. Plaatselijk een klein beetje regen is daarbij niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het geheel droog. In de nacht naar donderdag breekt vanuit het zuidwesten de bewolking. Het is zacht met minima van 14 tot 17 graden.

Morgen droog, wel veel wolken
Er volgt nog een droge dag met zon en wolkenvelden. De wind draait naar het zuidwesten en is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Het wordt 19 of 20 graden in het Waddengebied. In het westen is het een graad of 21 en verder landinwaarts wordt het 22 of 23 graden.

Vrijdag enkele buien
In de ochtend is het heel ander weer dan we de afgelopen tijd gewend zijn. Het is bewolkt en verspreid over het land komen enkele buien voor. Daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind. Ondanks het wisselvallige weer wordt het 19 tot 21 graden. In de loop van middag neemt de buiigheid vanuit het westen af en breekt af en toe de zon door. In de avond klaart het vaker op en wordt het droog.

Weekend vooral zondag kans op een bui
In het weekend is het weerbeeld wisselend met wolkenvelden en wat zon. Zaterdag is het 19 tot 21 graden en blijft het op de meeste plaatsen droog. Zondag is de kans op enkele buien wat groter, maar de temperatuur kan dan ook een graadje hoger uitvallen.