Gratis online cursus over groenbemesters

27-09-2023 JOURE – Vanuit het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer is in samenwerking met Wageningen University & Research een nieuwe, online cursus over groenbemesters voor akkerbouwers en melkveehouders ontwikkeld. Het volgen van de cursus vergt een uur, is gratis en boeren kunnen dit in hun eigen tempo en tijdstip volgen op mobiel of pc.

In de online kennissessies worden de belangrijkste redenen om een groenbemester te telen behandeld. Daarnaast wordt uitgelegd hoe een boer of tuinder tot een keuze voor een groenbemester kan komen. Op hoofdlijnen komen de soorten groenbemesters, hun eigenschappen en de voor- en nadelen aan bod. De twee online sessies duren ieder ongeveer een half uur om door te nemen. Naast uitleg krijgt de cursist met filmpjes, vragen en stellingen meer informatie over groenbemesters.

De online cursus over groenbemesters is te vinden op het leerplatform ‘Leren voor ons allemaal’. Na het invullen van een aanvraagformulier, krijgt men per mail de gratis toegangscode toegestuurd. Na het invullen van deze toegangscode kan men aan de slag.