Stembureauleden gezocht voor de Tweede Kamerverkiezing 2023

25-09-2023 JOURE – Op woensdag 22 november 2023 is de Tweede Kamerverkiezing. Voor de bezetting van de stembureaus zijn wij op zoek naar enthousiaste leden die zitting willen nemen op een stembureau. Als u op een stembureau werkt, krijgt u een vergoeding. Helpt u mee?

Wat doet een lid van een stembureau?
Stembureauleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een succesvol verloop van het stemproces. Zij controleren de stempas van de kiezer, overhandigen het stembiljet en tellen na afloop de stemmen. Als lid van het stembureau helpt u mee de Tweede Kamerverkiezing in goede banen te leiden.

Op woensdag 22 november 2023 kunnen kiezers tussen 07.30 uur en 21.00 uur hun stem uitbrengen. Rond 07.00 uur zijn de stembureauleden aanwezig in het stemlokaal en zijn de hele dag beschikbaar. In overleg met de voorzitter zijn er momenten in te plannen dat je niet aanwezig hoeft te zijn. Vanaf 21.00 uur is elk stembureaulid aanwezig om mee te helpen met het tellen van de stemmen.

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich aanmelden
Enthousiast geworden en wilt u zich aanmelden als stembureaulid of teller? Meldt u zich dan aan via de aanmeldknop. Als stembureaulid krijgt u vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente.