Startsein voor Friese campagne ‘Modder op de weg’

25-09-2023 JOURE – De Friese campagne ‘Modder op de weg’ is weer van start. Het is oogsttijd en daarom zijn er meer landbouwvoertuigen op de weg. Na de oogst kan er modder op de weg achterblijven en in combinatie met regen veroorzaakt dat gladheid. De campagne waarschuwt weggebruikers voor deze risico’s. Daarnaast worden agrariërs gestimuleerd om gevaarlijke situaties te voorkomen, bijvoorbeeld door waarschuwingsborden in de berm te plaatsen en de weg na afloop weer schoon te maken. De moddercampagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF).

Het startsein voor de campagne werd vandaag gegeven bij het Verkeers Educatie Centrum (VEC) in Drachten. Aanwezigen konden deelnemen aan een sliptraining om te leren hoe zij moeten handelen als ze door modder in de slip raken. Verkeersveiligheidsgedeputeerde en ROF-voorzitter Matthijs de Vries en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV) waren aanwezig om de aanwezigen te informeren over de campagne. Waar moet je als weggebruiker alert op zijn en wat kunnen bestuurders van landbouwvoertuigen ondernemen?

Campagne
Het ROF zet spandoeken, posters, (online) advertenties en een radiocommercial bij Omrop Fryslân in voor bekendmaking van de campagne. Daarnaast heeft het ROF de folder ‘Modder op de weg’ voor bestuurders van landbouwvoertuigen verspreid via het blad Nieuwe Oogst, Friese gemeenten en de landbouworganisaties LTO en CUMELA Nederland.

ROF
Het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân werkt aan het verbeteren van de Friese verkeersveiligheid, via campagnes, activiteiten op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheidsprojecten. Meer informatie: www.rof.frl (externe link).