Aangenaam weer

25-09-2023 JOURE – De laatste week van september start met een rustig en droog weerbeeld. Tot en met woensdag wordt het dagelijks zo’n 21 graden met een mix van wolkenvelden en zon. De meeste zon is daarbij weggelegd voor het zuidoosten van het land. Pas vanaf donderdag wordt het wat wisselvalliger met meer wind. Het blijft wel vrij warm met nog steeds temperaturen boven 20 graden.

Vanochtend hoge wolkenvelden, lokaal een spat regen
Vanuit het westen trekken geregeld wolkenvelden over het land, waardoor de zon niet voluit kan schijnen. In het westen kan daarbij een spat regen vallen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. Bij zwakke tot matige wind boven land uit zuidoostelijke richting is het 13 tot 16 graden. Aan zee en rond het IJsselmeer is de wind vrij krachtig.

Vanmiddag mix van wolken en zon
Ook de middag start nog met hoge wolkenvelden, maar de zon schijnt regelmatig ook door deze hoge bewolking heen. Met name het oosten van het land kan een groot deel van de middag op flink wat zonneschijn rekenen. Bij een overwegend zwakke tot matige zuidwestelijke wind wordt het maximaal 20 tot 23 graden.

Vanavond en vannacht westen meeste bewolking
De wind valt weg en er volgt een rustige avond en nacht. Afgezien van enkele hoge wolkensluiers is het vrij helder. Het kwik daalt naar 9 tot 13 graden, met de laagste waarden langs de oostgrens.

Morgen weinig zon, wel vrij warm
Qua weerbeeld verandert er morgen weinig. Regelmatig trekken dunne wolkenvelden over het land, maar de zon prikt daar vaak prima doorheen. Het zuidoosten van het land kan de meeste zonuren verwachten. De zuidenwind is zwak tot matig, waarmee vrij warme lucht wordt aangevoerd. Daardoor wordt het maximaal 21 tot 24 graden, met de hoogste waarden in het zuidoosten van het land. 

Woensdag afwisseling van wolken en zon
Het vrij warme weer houdt ook woensdag aan, want met maxima tussen 20 en 24 graden is het een aantal graden warmer dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. In de loop van woensdag neemt de bewolking wel toe, maar het blijft op een lokale bui in de avond en nacht naar donderdag droog. De wind is zuidoostelijk, eerst nog zwak tot matig, maar neemt in de loop van de dag toe naar matig tot aan zee vrij krachtig.

Donderdag regionaal wat regen
Na een aantal mooie septemberdagen is het vanaf donderdag tijdelijk wat wisselvalliger. De bewolking overheerst en zo nu en dan kan er wat regen vallen. Grote hoeveelheden hoeven we echter niet te verwachten. Koud wordt het daarbij niet, want met 19 tot 22 graden is het qua temperatuur nog steeds aangenaam. De zuidwestenwind waait wel stevig door en is matig boven land tot vrij krachtig aan zee. Een dagje strand kan je dus misschien beter op een andere dag plannen.

Daarna na vrijdag droger
Ook vrijdag trekken nog enkele buien over het land, maar tussendoor krijgt de zon ook ruimte om te schijnen. De maxima schommelen rond een graad of 20. De dagen daarna keert het rustige en droge weerbeeld terug met geregeld zonnige perioden. De temperatuur blijft aangenaam met vaak waarden rond 20 graden. Het is daarmee dus heerlijk weer voor verschillende buitenactiviteiten.