Vooral noorden buien, later droog

13-09-2023 JOURE – Over het noorden trekt een buiengebied. In het zuiden komen een paar buien voor. De buien trekken naar het oosten en daarna wordt het droog met af en toe zon. Het wordt 18 tot 20 graden. Komende dagen blijft het droog. In het weekend wordt het op uitgebreide schaal zomers warm met flink wat ruimte voor de zon.

Vanochtend vooral noorden buien
Over het noorden trekt een gebied met buien en is het overwegend bewolkt. Op de Wadden, aan de kust van Noord-Holland en rond het IJsselmeer staat aan het begin van de ochtend een vrij krachtige tot harde noordoostenwind met kans op windstoten. Over het midden van het land trekken een paar buien en in het zuiden is het op een enkele bui na droog en neemt de bewolking toe.

Geleidelijk neemt de neerslag af en later in de ochtend komen in het oosten en zuidoosten nog een paar buien voor. In het noordwesten en westen is het droog met af en toe zon.

Vanmiddag wolkenvelden en geleidelijk meer zon
Op de meeste plaatsen is het droog met wolkenvelden en geleidelijk ook wat zon. In het uiterste zuidoosten komt aan het begin van de middag nog een enkele bui voor en blijft het nog een tijd bewolkt. Het wordt maximaal 18 of 19 graden in het noorden en zo’n 20 graden in het zuiden. Daarbij staat een overwegend matige noorden tot noordoostenwind.

Vanavond snel frisser
Vanuit het noorden zijn er steeds meer opklaringen en er staat weinig wind. Het wordt snel frisser en later in de avond is het op veel plaatsen 10 tot 14 graden. Komende nacht daalt de temperatuur naar 8 tot 13 graden en in het oosten en noordoosten liggen de minima bij helder weer rond een graad of 6.

Donderdag frisse start
Na een vrij frisse nacht komt regionaal mogelijk wat mist voor. In de loop van de ochtend lost de eventueel aanwezig mist geleidelijk op en de rest van de dag hebben we te maken met een mix van wolken en zon. Aan de temperatuur verandert weinig ten opzichte van woensdag. Met 19 tot 22 graden wordt het hooguit een graadje warmer. Er staat weinig wind.

Vrijdag oplopende temperaturen
Op de laatste dag van de werkweek zoekt de wind wat meer de zuidhoek op en hierdoor wordt warmere lucht richting ons land aangevoerd. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 22 graden in het noorden tot een zomerse 25 graden in het zuidoosten. Het blijft droog en de zon schijnt uitbundig. Al met al heerlijk weer om jouw weekend lekker af te trappen op een terras.

Fraai (na)zomerweer in het weekend?
Zaterdag verloopt met heerlijk (na)zomerweer. De dag verloopt overal droog met veel ruimte voor de zon. De maxima komen uit tussen 23 en 27 graden en daarmee is het op veel plekken in ons land weer zomers warm. Zondag valt de temperatuur iets lager uit, maar blijft het vaak heerlijk buitenweer. Na het weekend neemt de buienkans flink toe en ook de temperatuur valt een stuk lager uit.