Droog met zonnige perioden

23-08-2023 JOURE – Het wordt een droge en warme zomerdag met enkele wolkenvelden en vooral in de middag flinke zonnige perioden. Het wordt 22 tot 28 graden. Ook donderdag is het warm, maar de bewolking neemt toe en het wordt benauwd. Vanuit het zuiden stijgt de kans op buien. De dagen daarna komen af en toe buien voor en in het weekend daalt de temperatuur naar 20 tot 23 graden.

Vanochtend vooral noorden wolkenvelden
In de vroege ochtend kan het regionaal wat mistig zijn. Er zijn flinke zonnige perioden. Alleen over het noorden trekken wolkenvelden en is het wat minder zonnig.

Vanmiddag vrij zonnig en warm
Vanmiddag kunnen we nog een keer genieten van vrij zonnig en droog zomerweer. In het binnenland wordt het 25 tot 27 graden en in Limburg kan het plaatselijk 28 graden worden. In de kustprovincies wordt het 22 tot 25 graden. Er staat een zwakke tot matige westenwind. De zon is lang niet zo krachtig als aan het begin van de zomer, maar met zonkracht 6 kan een onbeschermde huid nog steeds makkelijk verbranden.

Vanavond heldere perioden
Vanavond kunnen we nog een paar uur van zonnig weer genieten. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar 12 tot 15 graden.

Morgen drukkend warm
Ook donderdag wordt een warme dag, maar de warmte voelt wel heel anders aan. In de ochtend is het droog met wolkenvelden en zon. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. Later draait de wind naar het zuiden. De lucht wordt vochtiger en daardoor kan het benauwd aanvoelen.

De bewolking neemt toe, maar op de meeste plaatsen blijft het nog een tijd droog. Later in de middag kan vanuit België een onweersbui over het zuiden van het land trekken. Ondanks de wolkenvelden wordt het 23 tot 27 graden. Met wat zon kan het in het zuidoosten 28 graden worden.

In de avond neemt in het hele land de bewolking toe en is er kans op enkele buien, lokaal met onweer. Ook in de nacht naar vrijdag zijn er buien en dan wordt het niet kouder dan 16 tot 18 graden.

Vrijdag buien met kans op onweer
Het is wisselvallig weer met vrij veel bewolking en verspreid over het land buien. In het zuiden komen stevigere buien voor met kans op onweer. Af en toe breekt de zon door en het wordt 21 tot lokaal 26 graden. In het binnenland staat een matige zuidwestenwind en in de kustprovincies komt de wind uit het westen tot noordwesten.

Daarna koeler en minder buien
In het weekend kunnen van tijd tot tijd buien ontstaan. Er zijn ook droge perioden waarin de zon tevoorschijn komt. De middagtemperatuur daalt naar 20 tot 23 graden en voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden.