Burendag

16-08-2023 JOURE – Buurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. Omdat Douwe Egberts en het Oranje Fonds mensen dichter bij elkaar willen brengen zijn zij initiatiefnemers van Burendag.

Ontmoeting
Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen we op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen en versterken we het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen.

Aanmelden
Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag! Het Oranje Fonds is er voor iedereen die iets goeds wil doen voor een ander. Daarom was het voor buurten mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. Inmiddels hebben we zoveel aanmeldingen ontvangen, dat het budget op is. Je kunt je activiteit nog wel aanmelden en een Burendagpakket aanvragen (op = op). In 2023 vieren we Burendag op 23 september, in 2024 op 28 september. Aanmelden kan vioa deze link.