33-jarige verdachte vlucht voor politie

05-08-2023 OUDEHASKE – Tijdens een rit van de politie afgelopen donderdag in Oudehaske valt er een auto op welke zich op dat moment aan de Hoge Bouwen bevindt. In plaats dat de bestuurder na het geven van een stop teken gehoor aan geeft gaat deze er snel vandoor. De dienstdoende agenten zetten vervolgens de achtervolging op de bestuurder in.

Nadat de bestuurder met zijn auto van de weg is geraak besluit deze om te voet te vluchten. Ook hier volgt een achtervolging echter deze keer te voet. Nadat een agent een waarschuwingsschot heeft gegeven leek de achtervolging ten einde te zijn gekomen. Echter ging de verdachte er opnieuw vandoor. Hierop werd besloten een stroomstootwapen in te zetten. Di leverde uiteindelijk het gewenst resultaat op.

Een 33-jarige man uit de gemeente De Fryske Marren kon worden aangehouden op verdenking van hetonder invloed zijn van drugs. Daarnaast bleek de bestuurder niet over een geldig rijbewijs te beschikken.