Eerst buien, later af en toe zon

04-08-2023 JOURE – Vanochtend en de eerste helft van de middag vallen eerst nog enkele pittige buien. Vooral landinwaarts is hierbij wat onweer en veel regen in korte tijd mogelijk. In de loop van de middag wordt het vanuit het noordwesten droger en komt de zon vaker tevoorschijn. Eind van de middag komen alleen in het zuidoosten nog buien voor. Het wordt 19 tot lokaal 22 graden in het zuidoosten. Hierbij waait een zwakke tot matige wind uit het noordwesten, 2-4 Bft. Vooral in de avond kan op veel plekken nog flink van de zon worden genoten.

Morgen zeer wisselvallig met geruime tijd regen
Op de eerste dag van het weekend wordt het wederom flink wisselvallig. De dag begint nog droog, maar in de loop van de ochtend trekt een actief regengebied richting ons land. Gedurende de dag valt er geruime tijd buiige regen in ons land. Af en toe is het wat droger, maar de zon komt er dan niet of nauwelijks aan te pas. Bij een matige tot vrij krachtige zuid- tot zuidwestenwind wordt het 17 graden op de Waddeneilanden tot een graad of 19 in het noordoosten. Dat is behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor begin augustus liggen tussen 20 en 25 graden.

Zondag: pittige buien en een stevige wind
Ook zondag zijn het buien en wolken die het weerbeeld bepalen. Vooral in de tweede helft van de ochtend en aan het begin van de middag kunnen de buien stevig uitpakken met kans op onweer en hagel. De zon blijft gedurende de hele dag schuil achter de wolken en de temperatuur valt zelfs nog iets lager uit dan op zaterdag. Op de meeste plekken wordt het niet veel warmer dan een graad of 17. Hierbij is de wind ook nog eens nadrukkelijk aanwezig en dus is een dikke trui zo slecht nog niet op deze herfstachtige zondag.

Weersverandering op komst
Voor liefhebbers van fraai zomerweer is er een beetje hoop! Er staat volgende week een weersverandering op het programma. Voordat het zo ver is moeten we nog een paar dagen geduld hebben. De eerste helft van de week verloopt namelijk nog licht wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien, maar tussendoor zijn ook veel droge en zonnige momenten. Het blijft wel zeer fris voor de tijd van het jaar met maxima rond 18 graden. Vanaf woensdag nemen de neerslagkansen aanzienlijk af en gaat de zon vaker schijnen. De temperatuur loopt hierbij met middagwaarden die richting het weekend uitkomen rond 23 of 24 graden.