OBS De Ynset is Rottum is trots op juf Kirsten

12-07-2023 ROTTUM – Taart op de De Ynset… juf Kirsten van Hettema (groep 4-5) zit bij de top-10 van de genomineerden voor Leraar van het jaar 2023 po! Uit de honderden inzendingen voor de sectoren po, vo, so en mbo hebben oud-Leraren van het Jaar per sector een shortlist gemaakt en daar staat juf Kirsten op. Gefeliciteerd!

Begin september volgt een tweede selectieronde. Op basis van de motivatiebrieven en video’s van de genomineerden selecteren de beroepsjury’s, bestaande uit leraren uit de sectoren, drie kandidaten per sector en schrijven een juryrapport. 

Later in september 2023 is het tijd voor selectieronde 3. Een vakjury met mensen uit het gehele onderwijsveld bekijkt het rapport van de beroepsjury en voert een gesprek met alle 12 kandidaten. De Leraren van het Jaar 2022 assisteren hierbij. Voor elke sector selecteert de vakjury de Leraar van het Jaar 2023.

And the winner is…
“Op woensdag 5 oktober 2023, de Dag van de Leraar, maken de minister van Onderwijs en de voorzitter van de Leraar van het Jaar de vier Leraren van het Jaar 2023 bekend op een feestelijke bijeenkomst. We hopen dat juf Kirsten erbij zit en dat verdient ze ook”, aldus de trotse directeur van OBS De Ynset in Rottum Jarina Caspers. “We zijn als team ontzettend trots op de nominatie van onze collega juf Kirsten en wensen haar veel succes in de verkiezing!”