Veel wolken, vanmiddag meer zon

19-06-2023 JOURE – Het is overal droog. Er zijn veel wolken, maar in de middag krijgen we de zon vaker te zien. Op grote schaal wordt het 24 tot 28 graden. Morgenmiddag trekken vanuit het zuiden stevige regen- en onweersbuien noordoostwaarts over. Daarbij is kans op veel neerslag, hagel en windstoten. Daarna is het vaak droog en vrij warm zomerweer met zomerse temperaturen.

Vanochtend stevige wind
Er is vrij veel bewolking en het is droog. Er waait een matige zuidwestenwind. In het noordwestelijk kustgebied staat af en toe een krachtige zuidwestenwind, 6 Bft. Later in de ochtend breekt de zon vanuit het zuidwesten steeds vaker door.

Vanmiddag meer zon
Het is overal droog met een afwisseling van sluierwolken en flinke zonnige perioden. De zuidwestenwind is matig en eerst nog vrij krachtig langs de noordkust. Gedurende de middag neemt de wind in kracht af. De middagtemperatuur komt uit op 24 graden in de westelijke kustprovincies tot plaatselijk 28 graden in het oosten en zuidoosten. Op de Wadden wordt het met 21 graden beduidend minder warm.

Met deze weersomstandigheden is het prima weer om wat te ondernemen, smeer je wel goed in want de zon is met zonkracht 7 erg krachtig.

Vanavond meer bewolking, vannacht buien en benauwd
Vanuit het zuiden neemt de bewolking geleidelijk toe, maar het blijft de hele avond droog. De wind draait naar het oosten. Komende nacht trekken buien vanuit het zuiden noordwaarts over. Daarbij is kans op onweer. Bij weinig wind wordt het niet kouder dan 16 tot 18 graden.

Morgenochtend in het noorden nog een bui
Er zijn wolkenvelden met tussendoor ook af en toe zon. In de noordelijke helft komt een bui voor, elders is het overwegend droog. De zwakke tot matige wind draait gedurende de ochtend naar het zuiden.

Morgenmiddag stevige regen- en onweersbuien
De bewolking overheerst en op veel plaatsen is het eerst nog droog. In de loop van de middag komen in de zuidelijke provincies stevige regen- en onweersbuien voor. Deze buien trekken geleidelijk noordoostwaarts over het land. De buien bereiken ’s avonds pas de noordelijke provincies. Tijdens de buien kan plaatselijk veel neerslag in korte tijd vallen, is kans op hagel en kunnen windstoten tot 75 km/uur voorkomen. Heb je buitenplannen? Houd dan onze neerslagradar goed in de gaten.

De temperatuur stijgt naar 24 tot lokaal 30 graden. Door de hoge luchtvochtigheidsgraad voelt het drukkend warm aan.

Morgenavond stevige buien, vanuit het zuidwesten droger
De stevige regen- en onweersbuien trekken noordoostwaarts over het land. In het zuidwesten klaart het geleidelijk op, maar helemaal droog wordt het hier niet want er blijft kans op een enkele bui. Tijdens de nacht naar woensdag wordt het op de meeste plaatsen droog. Het wordt niet kouder dan een graad of 17 graden.

Woensdag flink wat zon
Tijdens de ochtenduren valt lokaal een beetje regen, maar gedurende de ochtend wordt het overal droog. In de middag is flink wat ruime voor de zon en het blijft overal droog. De meeste zon is weggelegd voor de westelijke kustprovincies. Het wordt 21 graden in het noordwestelijk kustgebied tot 27 graden in het zuiden en oosten. In het midden komt het kwik op zo’n 24 graden uit. Er waait een overwegend matige westenwind.

Donderdag zuidoosten (onweers)buien
Het zuidoosten maakt kans op stevige regen- en onweersbuien terwijl het elders waarschijnlijk droog blijft. Er zijn wolken, maar vooral in het noordwesten is ook ruimte voor de zon. De wind draait naar noordelijke richtingen en hiermee wordt minder warme lucht naar ons land gevoerd. De middagwaarden liggen veelal tussen 21 en 24 graden.

Daarna vrij warm zomerweer
Vrijdag schijnt de zon geregeld en wordt het 22 tot 25 graden. In het weekend komen middagwaarden weer hoger uit. Zondag klimt de temperatuur lokaal mogelijk weer naar tropische waarden. Daarbij is het vaak droog met flink wat ruimte voor de zon.