Zwembad Swimfun loopt leeg voor onderhouds-werkzaamheden

16-03-2020 JOURE – Sportbedrijf De Fryske Marren begint vandaag mert onderhoudswerkzaamheden aan het zwembadcomplex Swimfun. De maatregelen van het kabinet zorgden er donderdagmiddag voor dat het zwembad op vrijdag haar deuren moest sluiten. Door het coronavirus zal het zwembad naar verwachting enkele weken gesloten zijn voor bezoekers. Deze periode zal nu benut worden voor onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden. Hiervoor is het noodzakelijk om het zwembad compleet leeg te laten lopen.

‘Wij spelen hiermee in op de ontstane situatie,’ zegt Dietha Paauw directeur-bestuurder van het Sportbedrijf. Normaliter laten zwembaden eens in de drie jaar het water uit het bassin lopen voor een grote schoonmaak. Voor Swimfun gold dit in 2018 en zou dit eigenlijk pas in 2021 weer noodzakelijk zijn. De geplande werkzaamheden van 2021 zijn nu met een jaar vervroegd.

Voor de technische dienst van het Sportbedrijf betekent dit ad hoc schakelen en alle zeilen bijzetten om de werkzaamheden in goede banen te leiden. In het weekend is de technische dienst begonnen met het leegpompen van de diverse zwembaden. In de loop van de week zijn de zwembaden leeg en wordt gestart met de werkzaamheden die onder andere bestaan uit schilderen van de glijbaantrap en het reinigen van de buffertanks en de zwembadbodem. Doormiddel van aan camera met een livestream  in zwembad zijn de ontwikkelingen op de website en het Facebookkanaal van het Swimfun te volgen.

Het zwembad kenmerkt zich door al sinds 1967 koploper te zijn als recreatieve zwemvoorziening in Friesland. Door met enige regelmaat nieuwe recreatieve elementen toe te voegen aan het zwembad blijft het een aantrekkelijke zwemvoorziening. Het zwembad wordt geëxploiteerd door Sportbedrijf De Fryske Marren. Swimfun is met ruim 240.000 recreatieve bezoekers per jaar de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste attracties van Friesland.