Zwaar bewolkt en van tijd tot tijd regen of een (onweers)bui

09-08-2019 JOURE – Het is zwaar bewolkt en van tijd tot tijd valt er regen of komt er een bui voor. Vanmiddag kunnen er met name in het zuidoosten enkele stevige regen- en onweersbuien overtrekken. Plaatselijk valt daarbij in korte tijd veel regen. Mogelijk ontstaan er vanavond ook in het westen enkele forse regen- of onweersbuien. Later vanavond klaart het van het westen uit op. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23°C op de Wadden tot lokaal 28°C in het oosten en zuidoosten. De wind is oost tot zuidoost en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind naar zuidelijke richtingen.

Komende nacht zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden en kan er in de kustgebieden een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 17°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig boven land en neemt in de kustgebieden toe tot hard, 7 Bft.

Morgen overdag is er veel wind. De zuid- tot zuidwestenwind wordt vrij krachtig tot krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee en boven het IJsselmeer, 7 à 8 Bft. In de kustprovincies komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied lokaal 90-100 km/uur. Dieper landinwaarts is de wind eveneens vlagerig met windstoten van 50-75 km/uur. Ondanks de wind wordt het in de middag 22 tot 25°C. Verder zijn er perioden met zon en komen er enkele kortdurende buien voor. (Bron: KNMI)