Zonnige en warme dag

21-09-2019 JOURE – Het wordt een zonnige dag met 19-22 graden in het noorden, 23 in het midden en 25 graden in het zuiden van het land. Morgen is het in het midden en noorden een graadje warmer. De dag start zonnig. Daarna neemt de bewolking toe en in de middag kan lokaal een bui ontstaan. In de avond ontstaan regen- en onweersbuien. Na het weekend is het wisselvallig en minder warm.

Vanochtend is het stralend zonnig. Aanvankelijk is het misschien wat frisjes, maar later in de ochtend wordt het 14-18 graden. Er staat een zwakke tot matige oostenwind.

Vanmiddag schijnt de volle zon en is er nauwelijks bewolking. De paraplu kan thuis blijven en het is heerlijk weer om zonder jas buiten te zijn.

Het wordt 21-22 graden in het noorden, 22-23 in de Randstad en 24 graden in het zuiden en oosten. In de zuidelijke provincies kan het met (ruim) 25 graden zomers warm worden. Op de Wadden is het 19-21 graden. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 17-18 graden. De wind is oost- tot zuidoostelijk en matig van kracht. Op de Wadden is de wind matig tot vrij krachtig.

Vanavond is het helder en kunnen we genieten van een mooie zonsondergang. Het wordt snel koeler en later op de avond is het 12-14 graden in het oosten en noordoosten. In het zuiden en westen is het 14-16 graden. Aan de Zeeuwse kust is het op verschillende plaatsen zacht met 16-20 graden.

In de nacht daalt de temperatuur naar 8-9 graden in het (noord)oosten en 10-12 graden op veel andere plaatsen. In Zeeland is het 13-17 graden.

Morgen is het aan het begin van de ochtend vrij zonnig met in het zuiden en westen behalve blauwe lucht ook wat sluierbewolking. Later in de ochtend neemt de sluierbewolking vanuit het zuiden toe.

In de middag wordt de bewolking in het zuiden, midden en westen geleidelijk dikker. De zon kan verdwijnen en daarbij is kans op een lokale bui. Als er een bui ontstaat is deze niet zwaar en er zijn ook genoeg plaatsen waar het droog blijft. In het noordoosten blijft het droog met zon en sluierwolken.

Er staat een matige zuidoosten- tot zuidenwind en deze voert zachte lucht aan. Hierdoor wordt het, ondanks de wolkenvelden, behoorlijk warm met 23-24 graden. Aan de noordwestkust is het 20-22 graden en in het zuiden en oosten kan het lokaal 25 graden worden.

In de avond neemt vanuit het zuidwesten de kans op enkele stevige buien toe. Daarbij komt onweer voor en er is kans op hagel en windstoten. In de noordoostelijke provincies valt de buiigheid mee.

In de nacht naar maandag trekt het buiengebied noordoostwaarts en zal het onweer verdwijnen. Het wordt niet droog met af en toe nog een bui. De temperatuur daalt naar een graad of 14.

Maandag zijn er veel wolkenvelden met vooral in het noorden en oosten buien. In het zuiden en zuidwesten blijft het wat langer droog en in de middag kan de zon af en toe schijnen. Het wordt 18 graden in het noorden tot 20 graden in het zuiden en zuidwesten. De wind is dan zuidwestelijk en matig van kracht. Aan de kust is de wind vrij krachtig.

In de avond zijn er minder buien en blijft het op steeds meer plaatsen droog.

Dinsdag kunnen we opnieuw buien verwachten. In de ochtend komen in het zuiden en westen buien voor en is het grijs. In het oosten en noordoosten kan nog even de zon schijnen. In de middag is het nat herfstweer met in het hele land buien. Het is zacht met 18-19 graden in de kustgebieden en 20-21 graden wat verder landinwaarts.

De dagen daarna is de temperatuur met 18-19 graden heel gemiddeld voor september. Het blijft wisselvallig met dagelijks neerslag en vrij veel bewolking en vooral later in de week af en toe zon. Richting het weekend wordt het mogelijk iets zachter.