Zonnig met temperaturen tussen de 18 en 22 graden

17-09-2020 JOURE – Vandaag is het zonnig. Het wordt 18-22 graden bij een matige noordoostenwind. Ook morgen is het zonnig en wordt het vooral in het midden en zuiden van het land een graadje warmer. De dagen daarna blijft het warm en overwegend zonnig nazomerweer met maxima van 20-25 graden. Pas in de loop van volgende week neemt de kans op wisselvallig weer toe.

Op de meeste plaatsen is het vanochtend zonnig. Lokaal komt in het westen en zuiden nog wat bewolking voor, maar ook daar breekt de zon door. De zon warmte de lucht op naar 16-18 graden aan het einde van de ochtend. De wind is matig en waait uit het noordoosten.

Vanmiddag blijft het zonnig met regionaal wat hoge bewolking. Het wordt 18-22 graden met de hoogste maxima in Zuid-Limburg en de laagste temperaturen op de Wadden en aan de noordkust. Door de matige noordoostenwind kan het soms wat fris aanvoelen.

Vanavond en vannacht is het op veel plaatsen helder. Regionaal komt wat hoge bewolking voor. De minima komen uit tussen 10 graden in Zeeland en 4 graden in Groningen en Drenthe. Aan de grond kan het kwik lokaal dalen tot tegen het vriespunt.

Morgenochtend is een jas zeker nodig als je vroeg de deur uit gaat. Rond 8:00 uur is het 6-11 graden. De zon schijnt uitbundig en om 12:00 is het al 16-19 graden. De wind is matig en waait uit het oosten.

Morgenmiddag blijft het volop zonnig. De maximumtemperatuur komt uit op 18 graden op de Wadden, 20-21 graden in Amsterdam en Utrecht en 22-24 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg. De wind blijft matig van kracht en waait uit het oosten.

Morgenavond is het helder en koelt het weer vrij snel af. Om 22:00 uur is het 11-15 graden en in de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 6-11 graden. De laagste minima zijn voor het oosten en noordoosten van het land.

Zaterdag is er wat meer bewolking dan morgen, maar het blijft vrijwel overal droog en de zon is regelmatig te zien. Er waait nog altijd een matige oostenwind en met 19 graden op de Wadden tot 25 graden in Zuid-Nederland wordt het iets warmer dan vandaag en morgen. Ook is het warmer dan gebruikelijk. In deze tijd van het jaar komen de maxima gemiddeld uit op 18-20 graden. In de nacht naar zondag is er in het zuiden een kleine kans op een bui.

Ook zondag is het wisselend bewolkt en in de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen zonniger. Het wordt 19-20 graden in het uiterste noorden tot 24-25 graden in het zuiden van het land.

Het vooruitzicht naar volgende week geeft voor maandag nog een zonnige nazomerdag met maxima van 20-26 graden. Ook dinsdag is het nog vrij zonnig en warm, maar neemt wel langzaam de neerslagkans toe. Daarna wordt het waarschijnlijk meer wisselvallig en daalt de middagtemperatuur naar een graad of 20.