Zonnig met in het noorden hoge bewolking

06-08-2020 JOURE – Vanochtend is het zonnig met in het noorden en westen wat velden hoge bewolking. De temperatuur loopt snel op. Tegen het middaguur is het in het zuidoosten al bijna 30 graden. In het noorden en westen is het dan 22-25 graden. De zuidenwind is zwak.

Vanmiddag schijnt de zon uitbundig. De maximumtemperatuur varieert van 25-26 graden op de Wadden tot 33 graden in Limburg. In Utrecht wordt het 30 graden. De wind blijft zwak en landinwaarts uit het zuiden waaien. Lang de westkust steekt een zeewind op, waardoor op de stranden wat verkoeling optreedt.

Vanavond blijft het weer zonnig tot zonsondergang. Buiten zitten kan prima tot ver in de avond. Om 23:00 uur is het nog 20-24 graden. In de nacht naar vrijdag komen de minima uit tussen 20 graden in Zeeland en 15 graden in Drenthe.

Vrijdag wordt het snikheet. Het wordt 32 graden in Den Haag, Haarlem en Leeuwarden tot 36 graden in het zuidoosten van het land. Alleen op de Wadden blijft het kwik waarschijnlijk net onder de 30 graden steken. Het weerbeeld: zon, zon en nog eens zon. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuiden tot zuidoosten.

Zaterdag wordt het in het binnenland net zo heet als vrijdag met 33 graden in Utrecht tot 36 graden in Eindhoven en Maastricht. In Den Haag wordt het 30 graden en op de Wadden 27-28 graden. De wind draait van zuidoost naar noordoost tot noord. Daardoor wordt het in de loop van middag in het noorden en langs de westkust wat koeler. De zon schijnt de hele dag volop.

Op zondag waait er de hele dag een noorden- tot noordoostenwind. Aan de kust is de wind matig tot vrij krachtig (4-5 Bft.). Hierdoor wordt het op de Wadden en aan het stand 24-25 graden. In Amsterdam wordt het 28 graden en in de zuidoostelijke helft van het land wordt het opnieuw tropisch met 30-34 graden. Er is veel ruimte voor de zon, maar er komt ook wat bewolking voor.

De eerste dagen van volgende week blijft het volop zomer met veel zonneschijn. De wind zit in de noordoosthoek en daardoor blijven er flinke temperatuurverschillen in het land. In het noorden en langs de westkust wordt het veelal 25-29 graden. In de zuidoostelijke helft van het land blijft het waarschijnlijk tropisch met maxima van 30-33 graden.

In de tweede helft van volgende week neemt de buienkans toe en wordt het zeer waarschijnlijk minder warm.