Zonnig, in het noordoosten eerst nog wolkenvelden

20-05-2020 JOURE – In grote delen van het land zijn er perioden met zon. In de loop van de dag wordt het ook in het noord(oost)en vrij zonnig. Landinwaarts ontstaan er wel stapelwolken die in de avond weer oplossen. De maxima variëren van 18°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden. De wind blijft zwak en komt overwegend uit noordelijke richtingen. In de avond draait de wind naar oost en neemt aan zee en op het IJsselmeer toe naar matig.

In de nacht naar donderdag is het onbewolkt. Met name in het noordoosten en noorden kan grondmist ontstaan. De temperaturen dalen geleidelijk naar minima van 7°C in het noorden en oosten tot 13°C in Zeeland in de vroege ochtend. De wind draait naar zuidoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig.

Donderdag overdag is er sluierbewolking aanwezig waar de zon makkelijk doorheen schijnt. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken die in de avond weer oplossen. Het blijft droog. De temperatuur loopt snel op en bereikt aan het einde van de middag waardes van 22°C in het noorden tot plaatselijk 28°C in het zuiden. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak. In de avond wordt de wind in het westen overwegend noordwestelijk. (Bron: KNMI)