Zonnig – 9 tot 12 graden

25-03-2020 JOURE – Vanmiddag blijft het zonnig al verschijnt regionaal wel wat dunne sluierbewolking. Het wordt 9-12 graden en er is iets minder wind dan de afgelopen dagen. Morgen is het opnieuw zonnig met weer wat meer wind. De dagen daarna zien we meer bewolking en vooral zondag en maandag is kans op een winterse bui. Het is dan koud met zondag slechts een graad of 7 en veel wind.

Het is volop zonnig en vanmiddag blijft het zonnig. Wel komen geleidelijk wat hoge sluierwolken voor. De zon zal hier doorheen schijnen. Het wordt 9-10 graden op de Wadden tot plaatselijk 12 graden in het binnenland. De oostenwind is matig van kracht en iets minder koud dan afgelopen dagen.

Vanavond koelt het weer snel af en vannacht komt het opnieuw op grote schaal tot vorst. De minima komen uit tussen +1 graad op de Wadden en in het westen van Zeeland tot -4 graden in het oosten, Brabant en Limburg.

Morgenochtend is het opnieuw zonnig. De temperatuur loopt op naar 7-9 graden aan het einde van de ochtend.

Morgenmiddag wordt het 8-9 graden op de Wadden en 10-12 graden in de rest van Nederland. De oostenwind is matig tot soms vrij krachtig en daardoor voelt het kouder aan dan vanmiddag. De gevoelstemperatuur ligt morgenmiddag rond 6 graden.

Morgenavond zijn er brede opklaringen en daalt het kwik weer richting het vriespunt. In de nacht naar vrijdag neemt de bewolking wat toe en daardoor wordt het waarschijnlijk iets minder koud dan komende nacht.

Vrijdag is er een mix van wolken en zon. Het blijft droog en er waait een matige, aan zee vrij krachtige, noordoostenwind. Deze wind zorgt voor een duidelijke temperatuurverdeling in het land. Op de Wadden wordt het maximaal 9 graden, in het noorden en westen wordt het 10-12 graden en in het oosten, Brabant en Limburg wordt het circa 14 graden.

Zaterdag is er meer bewolking al zal de zon ook af en toe te zien zijn. Het blijft droog en het waait flink. De wind draait van noordoost naar noord en is in de middag veelal vrij krachtig en aan zee vaak krachtig (6 Bft.). Het wordt 9 graden in het noorden tot 12 in het zuiden, maar door de wind voelt het flink kouder aan. Zaterdagavond neemt de wind aan zee zelfs toe tot hard (7 Bft.).

Zondag is het koud voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden en er waait een stevige wind uit het noorden tot noordoosten. Gemiddeld wordt het eind maart een graad of 11. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken, af en toe zon en een enkele bui. Bij buien is kans op hagel of mogelijk zelfs natte sneeuw, oftewel de bekende maartse buien.

Ook maandag zijn er nog veel wolken en is kans op een winterse bui. De dagen daarna schijnt regelmatig de zon en zijn de neerslagkansen weer klein. De temperatuur blijft laag met maxima rond 9 graden en in de nachten meestal lichte vorst.