Zon, wolkenvelden en enkele bui

12-04-2020 JOURE – Er zijn zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Op veel plaatsen wordt het warmer dan 20 graden. Later kan in het zuiden en oosten een enkele bui ontstaan. Morgen is het kouder 9-12 graden. Er zijn wolkenvelden met kans op een bui. Ook dinsdag zijn er wolkenvelden en wordt het 9-12 graden. Vanaf woensdag is het zonniger en stijgt de temperatuur naar 14-20 graden.

Vanochtend is het op veel plaatsen stralend weer met nauwelijks wind. De lucht is niet overal strakblauw. In het noorden en noordwesten is er behalve zon ook wat bewolking. Later in de ochtend kan in het westen en midden op meer plaatsen enkele wolkenvelden ontstaan.

Vanmiddag is het warm lenteweer met een mix van zonnige perioden en wolken. Op veel plaatsen wordt het 20-22 graden en in het zuiden en oosten liggen de maxima tussen 22 en ruim 24 graden. Helemaal in het noorden en op sommige plaatsen in Zeeland en aan het IJsselmeer wordt het 16-19 graden.

De kans op regen is klein, maar lokaal is wat licht gespetter niet uitgesloten. Later in de middag is in de zuidelijke provincies een kleine kans op een lokale regen- of onweersbui. Daarna is ook in Gelderland en Overijssel een kleine buienkans. Op de meeste plaatsen blijft het droog.
Er staat een matige zuidwestenwind.

Later in de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten en wordt het in de kustgebieden enkele graden kouder.

Vanavond trekken over het zuiden en oosten enkele wolkenvelden. Op een lokale bui na blijft het droog. In de noordelijke helft zijn heldere perioden en neemt later op de avond de bewolking toe en daarbij kan het af en toe regenen.

Komende nacht trekken wolkenvelden vanuit het noorden over het land en daarbij komen enkele buien voor. De temperatuur daalt naar 4-7 graden. Er steekt een matige tot vrij krachtige noordenwind op. Aan de kust en rond het IJsselmeer is de wind krachtig en op de Wadden kan het hard waaien.

Morgen trekken in de ochtend veel wolkenvelden over het land. Voor het zuiden kan de dag beginnen met een enkele bui. Af en toe kan de zon schijnen. Er staat een matige tot vrij krachtige noordenwind en daarmee kun je in korte tijd je huis flink luchten.

In de middag zijn er veel stapelwolken en breekt vaker de zon door. De noordelijke provincies en de westkust maken kans op wolkenvelden van zee. Het wordt 8 graden in het noorden, zo’n 10 graden in het midden en ruim 11 graden in het zuiden en zuidoosten. Wie naar buiten moet zal merken de wind het kouder maakt dan je op basis van het weerbeeld zou vermoeden. De gevoelstemperatuur ligt tussen 3 en 9 graden.

In de avond zijn er heldere perioden met in de kustprovincies ook wolkenvelden. Later neemt de bewolking toe en is in het noorden en noordoosten kans op een bui. Ook in de nacht kan een enkele bui voorkomen. Het wordt vrij koud met minima van 1-4 graden. Tijdens opklaringen is in het zuiden en zuidoosten kans op lokale vorst.

Dinsdag is het koud voor de tijd van het jaar. Het wordt 8 graden in het noorden tot 10 in het zuiden. Gemiddeld is het halverwege april 11-14 graden. Er zijn veel wolkenvelden en op de meeste plaatsen is het droog. In het zuiden en zuidwesten kan in de middag de zon af en toe doorbreken. In het noorden en oosten is het vaak grijs met een kleine kans op een beetje regen. De wind komt uit het noorden tot noordoosten en is niet meer zo onstuimig als op maandag.

Woensdag is het koude lenteweer voorbij en wordt het in het binnenland 15-18 graden. Langs de kust en in het noorden is het 13-14 graden en op het Wad is het een graad of 11. Helemaal aan het begin van de ochtend is het wel fris en kan het in het binnenland op veel plaatsen een beetje vriezen. Het wordt een zonnige en droge dag met weinig wind.

Donderdag is het nog wat warmer met 15 tot 21 graden. Er is vrij veel zon en staat er weinig wind.

De dagen daarna is de verwachting nog wat onzeker. Vrijdag daalt de temperatuur en dat kan een paar graden zijn, maar het kan ook veel kouder worden. De wind draait naar het noordoosten en behalve zon kunnen we ook wolkenvelden verwachten. In het weekend is het onduidelijk of het koel- of juist warm lenteweer wordt. De kans op regen is in ieder geval klein.