Zon, wolken, noorden enkele buien

07-09-2020 JOURE – Zon en wolken wisselen elkaar af en het noorden maakt kans op enkele buien. Met 18-22 graden en een zwakke tot matige wind is het aangenaam najaarsweer. Komende dagen verandert het weerbeeld en heeft bewolking de overhand. Daarbij kan wat regen vallen. Met 20-23 graden blijft het warm. Vanaf donderdag schijnt de zon geregeld en blijft het droog. Het wordt dan 17-22 graden.

Vanochtend schijnt op veel plaatsen de zon, ontstaan in de loop van de ochtend stapelwolken en zijn dunne sluierwolken te zien. Over het noorden trekken wolkenvelden en enkele buien. Elders blijft het waarschijnlijk droog.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In het noorden komt wat meer bewolking voor en is kans op een bui. In de rest van het land blijft het droog. De maxima komen uit op 18 graden op de Wadden, 20 in het midden en 22 in het zuiden. Daarmee is het heel aangenaam najaarsweer. De zuidwestenwind is zwak tot matig in het binnenland en vrij krachtig langs de noordwestkust en in het Waddengebied.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken en wordt het overal droog. Vanuit het westen trekken dunne sluierwolken over het land, maar tot zonsondergang rond 20:15 uur is de zon goed te zien. In de loop van de avond neemt de bewolking in het uiterste westen en noordwesten toe.

Komende nacht breiden wolkenvelden zich vanuit het westen geleidelijk over het land uit. In Zuid-Limburg blijft het waarschijnlijk de hele nacht overwegend helder. Het uiterste noorden maakt kans op een spatje regen. De rest van het land houdt het waarschijnlijk droog. De minima komen uit op 10 graden in het zuidoosten tot 16 in het uiterste westen. Zodra het bewolkt raakt loopt de temperatuur een paar graden op.

Morgenochtend is het op veel plaatsen bewolkt en kan in het midden en noorden lokaal een beetje lichte regen of motregen vallen. In Zuid-Limburg kan de zon schijnen.

Morgenmiddag verandert er weinig aan het weerbeeld. Bewolking heeft de overhand en daarbij maken het midden en noorden een kleine kans op wat gespetter. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Hier en daar kan de zon kort doorbreken. De kans op zonneschijn is het grootst in Zuid-Limburg en in het noorden. Ondanks de bewolking is het warm. De maximumtemperatuur komt uit op 20-22 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Morgenavond en in de nacht naar woensdag blijft er veel bewolking en klaart het hier en daar op. Het wordt een zachte nacht met minima van 15-17 graden.

Woensdag domineert bewolking opnieuw het weerbeeld en is kans op wat regen. Wederom is het warm voor de tijd van het jaar met 20-23 graden. Middagtemperaturen van 19-21 graden zijn gebruikelijk in deze periode van september. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is matig tot vrij krachtig. De stevige wind in combinatie met de bewolking en regen doet het een paar graden frisser aanvoelen.

Donderdag zijn we van de meeste bewolking verlost. De zon laat zich regelmatig zien en er ontstaan stapelwolken. Op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog, maar een enkel buitje valt niet uit te sluiten. Met 17 graden in het noorden tot 20 in het zuiden is het duidelijk koeler dan de voorgaande dagen. De noordwestenwind is zwak tot matig van kracht.

De dagen daarna blijft het prima najaarsweer met veel zonneschijn en vrij normale temperaturen van 18-22 graden. Het blijft bovendien droog. Vanaf zondag breekt een periode met warm nazomerweer aan en daarbij kan het na het weekend regionaal 25 graden worden. De kans op een zomerse dag met 25 graden of meer is op dit moment 70%.