Zon, wolken en enkele buien

09-03-2020 JOURE – Het is wisselend bewolkt met enkele buien. Lokaal is daarbij hagel mogelijk. De temperatuur stijgt naar 9-11 graden. Vanavond neemt de bewolking toe en later vanavond volgt regen. Morgen is het nat en onstuimig en ook de komende dagen blijft het wisselvallig. Het is zeer zacht met woensdag maxima van 12-16 graden. Vanaf vrijdag wordt het rustiger, droger en minder zacht.

De zon schijnt vanochtend geregeld, maar er is ook kans op buien en daarbij is korrelhagel mogelijk. De zwakke tot matige wind draait naar het westen en neemt toe naar matig en aan zee naar vrij krachtig.

Vanmiddag is er een mix van wolken, zon en enkele buien. Bij buien is kans op hagel. In de loop van de middag neemt de buiigheid geleidelijk af. De westenwind is matig en aan zee vrij krachtig. Op de Wadden en langs de noord- en westkust, maar ook rond het IJsselmeer wordt het maximaal 9 graden. Elders stijgt het kwik naar 10 en in het zuidoosten lokaal naar 11 graden.

Vanavond neemt vanuit het westen de bewolking toe en in de tweede helft van de avond gaat het regenen. De zuidwestenwind neemt toe naar matig en aan zee naar (vrij) krachtig. Komende nacht is het bewolkt en regenachtig. De zuidwestenwind neemt verder toe naar matig tot vrij krachtig en aan zee naar krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordwestelijk kustgebied en bij de Wadden zijn zware windstoten mogelijk van iets 75-80 km/uur. De temperatuur daalt naar 5-6 graden in het binnenland en naar 7, lokaal 8 in het westen.

Morgen is het in de ochtend bewolkt en valt geruime tijd regen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig.

In de middag is het eerst bewolkt en regenachtig, maar in de loop van de middag nemen de neerslagkansen vanuit het zuidwesten geleidelijk af. In het oosten en noordoosten blijft het nog tot tegen de avond nat. De enigszins vlagerige zuidwestenwind is vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard met in het westelijk kustgebied kans op zware windstoten rond 75 km/uur. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 12-13 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en Limburg kan het lokaal 14 graden worden. Normaal is het een graad of 8.

In de avond en nacht naar woensdag is en blijft het bewolkt en valt af en toe wat regen. De stevige wind neemt in kracht af. De temperatuur daalt naar 7 graden in het noorden en naar 11-12 in het zuiden.

Woensdag is het in de ochtend bewolkt en valt af en toe regen. Vanuit het westen wordt het op steeds meer plaatsen droog en in de middag schijnt af en toe de zon. De westenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur stijgt naar 11 graden op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland. Elders in de kustprovincies wordt het 12-13 graden, maar in het binnenland kan het 14-15 en in Limburg lokaal 16 graden worden. Vooral in de middag voelt het uit de wind en in de zon lenteachtig aan.

Donderdag is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. De temperatuur is weer wat lager en stijgt naar 10 tot 13 graden. De zuidwestenwind is weer duidelijk aanwezig en is vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard. Bij de Wadden kan de wind stormachtig zijn, windkracht 8. Verder is kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar het komt ook weer tot enkele buien. De zuidwestenwind houdt zich rustig en de temperatuur stijgt naar 9 of 10 graden.

In het weekend blijft het licht wisselvallig met op beide dagen nog kans op buien. De bewolking heeft de overhand, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt zaterdag naar 9 tot 11 graden. Zondag wordt het met 10 tot 13 graden weer wat zachter.

Volgende week is het rustig en overwegend droog weer met een mix van zon en wolkenvelden. De temperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden. In de nacht koelt het veelal af naar 2 tot 4 graden en tijdens heldere nachten kan het soms een graadje vriezen.