Zon met af en toe een lichte bui

20-06-2020 JOURE – Vanochtend beginnen we de dag zonnig. Opnieuw verschijnen in de loop van de ochtend stapelwolken en in de middag hebben we een afwisseling van zon en wolken. Lokaal kan een lichte bui ontstaan. Bij een matige westenwind wordt het 19 graden aan zee tot 22-23 graden in het binnenland.

In de avond wordt het regionaal lekker zonnig. De zuidelijke provincies maken kans op wolkenvelden en ook een bui.

In de nacht naar zondag wordt het overwegend droog en vrij helder. Op een enkele plek ontstaan mistbanken. De minima liggen tussen 10 graden in het oosten en 15 graden aan de Zeeuwse kust.

Zondag is er wat meer bewolking dan op zaterdag. In de ochtend is een enkel buitje niet uitgesloten en in de middag neemt de kans op enkele buien verder toe. De buien zijn licht en er zijn ook droge perioden waarin de zon een tijdje kan schijnen. Het wordt 20-23 graden en ook dan staat er een matige westenwind. Ook in de avond komen verspreid over het land nog buien voor. In de nacht naar maandag wordt het geheel droog.

Maandag wordt in het westen een vrij zonnige dag. In de oostelijke helft is er een mix van zon en stapelwolken en het blijft droog. Het wordt 20 graden aan de kust, 22-23 graden op veel andere plaatsen en in het oosten kan het 24 à 25 graden worden.

Dinsdag wordt het flink warmer met op grote schaal 25-26 graden en in het zuiden, midden en oosten maxima tot lokaal 29 graden. Aan de noordwestkust is het 22-24 graden. Er staat dan nauwelijks wind en dat maakt het vooral in de volle zon nog veel warmer.

De dagen daarna verlopen zomers tot tropisch. Het wordt 27-29 graden en in het binnenland kan het 30 tot mogelijk 32 graden worden. Op de Wadden is het 25 graden. Aan het eind van de week wordt de verwachting wat onzekerder. Er is kans op een bui en minder warm weer. Het is ook mogelijk dat het tot in het weekend droog en zomers tot tropisch warm blijft.