Zon en wolken, zuidwesten een bui

12-06-2020 JOURE – Het wordt (zomers) warm met 21-28 graden, zon en in het noorden eerst wolkenvelden. Later kan in het zuidwesten een onweersbui ontstaan. Morgen is het zonnig met 22-25 graden in het westen tot lokaal 29 graden in het oosten. Het noordoosten maakt kans op een stevige onweersbui. Zondag is het met 19-24 graden minder warm. Er is een mix van zon, wolkenvelden en enkele buien.

Vanochtend is het vrij zonnig in het midden en zuiden. In het noorden is het bewolkt en in het uiterste noordoosten kan het aanvankelijk motregenen. Later blijft het droog en breekt geleidelijk de zon door. In de zon gaat de temperatuur met stappen omhoog en daaraan kun je merken dat het een warme dag wordt.

Vanmiddag wordt het op veel plaatsen 25-26 graden en in het oosten kan het 28 graden worden. Aan de Waddenkust is het 21 graden en in Zeeland 21-25 graden.

Het is vrij zonnig met in het noordoosten ook stapelwolken en in het zuiden wat sluierbewolking. In Zeeland neemt de bewolking toe en is in de loop van de middag kans op een enkele regen- of onweersbui. Daarbij is kans op hagel en windstoten. Later neemt in de zuidelijke provincie en in Zuid-Holland de hoge bewolking toe, maar het blijft nog droog. Er staat een matig oosten- tot zuidoostenwind.

Vanavond neemt de bewolking verder toe en kan vooral in het noordoosten en oosten de zon nog schijnen. In Zeeland, Brabant en Zuid-Holland is kans op enkele regen- en onweersbuien. De temperatuur daalt naar 19-23 graden. Tijdens buien is het wat koeler.

Later in de avond en komende nacht kunnen over het zuiden, midden en westen enkele buien trekken. Daarbij is onweer mogelijk. In het noordoosten en oosten blijft het overwegend droog met enkele wolkenvelden. Later in de nacht zullen de meeste buien verdwijnen. De temperatuur daalt naar 14-16 graden.

Morgen zijn er in de ochtend zonnige perioden en een paar wolkenvelden. Al snel gaat de zon flink schijnen. Het wordt het de warmste dag van het weekend met in het binnenland 25-28 graden. In het uiterste oosten kan het 29 graden worden en is een kleine kans op lokaal 30 graden. Er staat maar weinig wind en doordat de wind in het westen aanlandig wordt is het daar 22-25 graden. Aan zee is het nog iets koeler.

In het oosten en vooral het noordoosten ontstaan stapelwolken en kunnen in de loop van de middag enkele regen- en onweersbuien ontstaan. Daar kan ook een flinke bui tussen zitten met hagel en windstoten. Doordat de buien nauwelijks verplaatsen kan een stortbui lokale wateroverlast veroorzaken. In de rest van het land blijft het droog met zon en hooguit wat hoge bewolking.

In de avond kunnen in het oosten en noordoosten nog enkele onweersbuien voorkomen. In de rest van het land komen enkele wolkenvelden voor. Daarbij is een enkele bui niet uitgesloten, maar er wordt geen onweer of plensregen verwacht. Ook in de nacht kunnen enkele buien voorkomen.

Zondag hebben we een mix van wolkenvelden en zo nu en dan wat zon. Zeeland maakt de grootste kans op zonnige perioden. In de rest van het land kunnen ook enkele buien voorkomen. In de middag neemt de kans op een onweersbui in het noordoosten en oosten toe. In het zuiden, westen en middag is de kans op buien kleiner met wolkenvelden en zon. Het wordt 19-22 graden aan de kust en 23 tot lokaal 25 graden in het binnenland. De wind is westelijk en matig. In het noordoosten komt de wind uit het noorden tot noordoosten.

Komende week is het iets minder warm met 19-24 graden. Gemiddeld is het halverwege juni 18-21 graden. Dagelijks is er kans op een paar buien, maar er zijn ook droge perioden met wolkenvelden en zon.