Zomerkamp voor jonge mantelzorgers


24-05-2017 JOURE – Van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 juli organiseert Miks welzijn een 3-daags Zomerkamp voor jonge mantelzorgers. 1 op de 4 jongeren groeien op in een gezin waarin iemand chronisch ziek, gehandicapt of verslaafd is (jonge mantelzorgers). Dit is in de omgeving vaak niet bekend. Als je jong bent wil je niet opvallen en loop je met je thuissituatie niet te koop. Ook is het mogelijk dat jongeren deze situatie als "normaal" zien en zich niet als jonge mantelzorger herkennen.

Jonge mantelzorgers hebben meestal meer (zorg) taken en verantwoordelijkheden dan leeftijdsgenoten. Dan kan het zijn dat er minder vrije tijd over blijft om zelf leuke dingen te doen. Daarom is er een Zomerkamp georganiseerd, speciaal voor jonge mantelzorgers uit De Fryske Marren. Een Zomerkamp om deze jongeren in het zonnetje te zetten! En gelegenheid te bieden om hun verhaal te kunnen doen. Bij elkaar of bij de begeleiding. Als ze dit willen natuurlijk. Want ontspanning en ‘fun’ staat voorop.

Voor wie?
Het kamp is voor jonge mantelzorgers van 10 t/m 16 jaar uit De Fryske Marren.

Programma
Tijdens het zomerkamp worden er meerdere activiteiten aangeboden waaruit je zelf kunt kiezen. Denk aan zeilen, kanovaren, zwemmen, archery tag, schilderen, graffiti en nog veel meer. En natuurlijk overnachten in een tent, met zijn  allen eten, etc.

Organisatie
De mantelzorgondersteuner, beweeg- en cultuurcoaches, vrijwilligers en stagiaires van Miks welzijn organiseren het kamp.

Vrijwilligers/ jonge mantelzorgers 16+
Voor het zomerkamp zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Ben jij bijvoorbeeld een jonge mantelzorgers tussen de 16 en 23 jaar en zou je graag willen helpen? Jij weet als geen ander hoe het is om een jonge mantelzorger te zijn.

Informatie/aanmelden
Voor opgave en meer informatie kun je contact opnemen met:
– Jurjen Bosch, Beweegcoach Miks welzijn, 06-16921790, jbosch@miks-welzijn.nl
– Francien Bekius, Mantelzorgondersteuner Miks welzijn, 0513-414593, fbekius@miks-welzijn.nl

Bij opgave word je uitgenodigd voor een kennismakingsavond op woensdag 21 juni. Aanmelden kan 9 juni.