Zes Home-Start vrijwilligers gecertificeerd

09-04-2019 SNEEK – Op donderdag 28 maart hebben zes vrijwilligers de training van het project Home-Start van Humanitas succesvol afgesloten. De vrijwilligers hebben in zes dagdelen kennis opgedaan over hoe zij gezinnen waarin vermoeidheid, stress of een klein netwerk kunnen ondersteunen. De vrijwilligers ontvingen een certificaat en zijn klaar om gezinnen in Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren te ondersteunen.

Ondersteuning bij opvoeding
In het project Home-Start bieden vrijwilligers van Humanitas ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan zwangere ouders of met het jongste kind tot 7 jaar. Soms helpen zij ook met het leren kennen van de Nederlandse taal en cultuur. Gezinnen geven zelf aan op welk vlak zij ondersteuning wensen. Vrijwilligers steunen deze gezinnen een dagdeel per week door een lastige periode heen.

Op dit moment staat er vrijwilligers klaar om gezinnen in gemeentes Súdwest-Fryslân en de Fryske Marren te ondersteunen. Dus ben of ken jij een gezin die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Neem dan contact op met coördinator Karlijn Houben via 06-51311852 of k.houben@humanitas.nl of kijk voor meer informatie op www.home-start.nl/zw-friesland/home.