Zaterdag ruilbeurs in Partycentrum it Haske

05-02-2020 JOURE – Al vele jaren kunnen hobbyisten terecht bij ruilbeurs die drie maal per jaar wordt georganiseerd door de JVC (Jouster Verzamel Club). Niet alleen kun je er postzegels vinden maar ook, speldjes, ansichtkaarten en munten. Bezoekers komen van ver om de beurs te bezoeken.

‘Wij kennen bijna 100 leden binnen de JVC’, aldus organisator Leo Versnel. ‘De leden komen vanuit Noord-Holland, Drenthe en uit andere delen van het land om hun verzameling compleet te maken of te krijgen’. Zelf heeft hij een collectie van 200 boeken staan welke hij in 70 jaar heeft verzameld.

Wel ziet hij het bezoekers aantal over de jaren terug lopen. ‘Vroeger waren er meer verzamelaars. In onze tijd werden er sigarenbandjes en luciferdoosjes gespaard. Tegenwoordig is jeugd niet meer bezig met dergelijke verzamelingen.’

Op de beurs zijn er ook nog verzamelaars die hun spullen willen verkopen. Zo krijgt is er voor ieder wat wils. Iedereen die interesse heeft om zijn of haar verzameling wil uitbreiden of compleet maken kan aankomende zaterdag terecht tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Bezoekers betalen €1,- entree en leden zijn gratis.