Zacht met zonnige perioden

16-03-2022 JOURE – Er zijn zonnige perioden en wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt 12 tot 17 graden. Komende nacht valt af en toe wat regen, maar donderdag is het in de ochtend weer droog een geleidelijk gaat de zon flink schijnen. Wel is het met 10-12 graden minder zacht. Daarna volgt een aantal zonnige dagen.

Vanochtend zijn er flinke zonnige perioden en trekt ook wat sluierbewolking over het land. In het noordoosten is het aan het begin van de ochtend bewolkt en duurt het even voordat de zon doorbreekt. In het zuidwesten en westen is tijdelijk wat meer bewolking.

Vanmiddag is het zacht voor de tijd van het jaar met 14 graden in het noorden tot 17 graden in het zuiden. Op de Wadden wordt het 12 of 13 graden. Er staat een matige zuidoostenwind. Er zijn zonnige perioden. Vanuit het zuiden neemt de bewolking geleidelijk toe en kan de zon verdwijnen.

Vanavond is het nog een tijd droog met hoge bewolking. Later neemt de bewolking toe en rond middernacht kan in het westen een beetje regen vallen. Vannacht kan op meer plaatsen tijdelijk regenen en later in de nacht verplaatst de regen naar het oosten van het land. In het westen en daarna het midden wordt het droog. De temperatuur daalt naar 7 of 8 graden.

Morgen is het in de ochtend bijna overal droog met wolkenvelden en lokaal wat zon. Alleen in het uiterste oosten valt aan het begin van de ochtend nog wat regen. De regen in de nacht heeft op veel plaatsen wat stof achtergelaten. Later in de ochtend wordt het in het westen en daarna ook het midden van het land zonniger.

In de middag verdwijnen de wolkenvelden in het oosten en is het in het hele land vrij zonnig met hooguit enkele stapelwolken. Ondanks het zonnig weer wordt het niet warmer dan 10 graden aan de kust tot 12 graden in het zuidoosten. Dit komt doordat een matige noordwestenwind iets koelere lucht aanvoert.

Er volgen een heldere avond en nacht. De temperatuur daalt tot rond het vriespunt in het westen en in het oosten kan het 1 tot 3 graden vriezen. Aan de grond is het nog kouder en vriest het in grote delen van het land.

Vrijdag begint de ochtend zonnig en koud met regionaal vorst. In de eerste uren stijgt de temperatuur naar 3 tot 8 graden. In de middag wordt het 13 of 14 graden. Op de Wadden is het een graad of 11. Daarbij staat een matige oosten- tot noordoostenwind.

Het weekend verloopt vrij zonnig en droog. ’s Nachts en in de vroege ochtend is het fris met een temperatuur dicht bij het vriespunt en vorst aan de grond. De middagtemperatuur ligt tussen 12 en 15 graden. Ook dan staat er een matige oostenwind.

Volgende week is het droog met flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar, maar aan het begin van de ochtend is het fris. Richting het eind van de week neemt de kans op neerslag iets toe.