Zacht met wolken en regionaal zon

08-02-2022 JOURE – Met 9 tot 12 graden is het vandaag en morgen zacht voor begin februari. Vooral in het westen is er ruimte voor de zon. Verder zijn er veel wolken en later vandaag en morgen valt wat (mot)regen. Donderdag wordt het een graad of 8 met wegtrekkende regen en in de kustprovincies in de middag nog wat zon. Vrijdag en zaterdag wordt het circa 6 graden. Overdag schijnt dan regelmatig de zon en in de nachten kan het licht vriezen. Vanaf zondag wordt het weer wisselvallig met soms ook veel wind.

Vanochtend is in het westen ruimte voor de zon. In de rest van het land zijn er veel wolken, waar de zon slechts hier en daar doorheen schijnt. Op een zeer lokale spat motregen na is het wel droog. De temperatuur ligt rond 9 graden en er waait een matig wind uit het westen tot zuidwesten. Vlak aan zee en in het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Vanmiddag blijven in het westen opklaringen mogelijk. In de rest van het land overheerst de bewolking en vooral in het oosten en noorden neemt de kans op motregen toe. Met 9 graden op de Wadden tot 11, mogelijk lokaal 12, graden in het zuiden is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima rond 6 graden zijn gebruikelijk begin februari. De (zuid)westenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig.

Vanavond is vooral in het noorden en oosten van het land kans op motregen. Vannacht neemt ook in de rest van het land de kans op motregen toe. Kouder dan een graad of 7 wordt het op de meeste plaatsen niet. 

Morgenochtend is het bewolkt en kan nog steeds af en toe motregen vallen. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind en het is rond 8:00 uur ongeveer 8 graden. Aan het einde van de ochtend gaat het in het noordwesten wat harder regenen.  

Morgenmiddag kan in Limburg eerst af en toe de zon schijnen. Verder is het bewolkt en vanuit het noordwesten breidt de regen langzaam uit over het land, waardoor het later in de middag op veel plaatsen regenachtig is. Limburg en grote delen van Brabant houden het mogelijk de hele middag nog droog. Het wordt 9 graden op Terschelling tot 12 graden in het zuidoosten bij een matige wind uit het zuidwesten tot westen. 

Morgenavond en in de nacht naar donderdag is het overwegend bewolkt en valt af en toe regen. De temperatuur daalt naar een graad of 6. In het noorden kan het mogelijk lokaal opklaren en als dit gebeurt zakt het kwik naar een graad of 3.

Donderdag start bewolkt en vooral in het zuiden en oosten van het land kan het in de ochtend nog regenen. In de middag wordt het op de meeste plaatsen droog en breekt in het noorden en westen nog even de zon door. De maximumtemperatuur komt uit rond 8 graden en er waait een matige westenwind. In het noordelijke kustgebied is de wind (vrij) krachtig, 5-6 Beaufort. 

Vrijdag is er veel ruimte voor de zon. Vanaf de Noordzee trekt een aantal buien over het land en de meeste buien zijn voor het noorden. Hierbij is naast regen ook wat winterse neerslag mogelijk. Tijdens zonnige momenten in de middag is het 6 of 7 graden, maar in een buitje daalt het kwik tot een graad of 2. Er waait een matige noordwestenwind. In het noordelijk kustgebied is de wind (vrij) krachtig. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur vrijdagmiddag maar net boven het vriespunt.

Zaterdag wordt een droge dag met zonnige perioden. Na een nacht met op veel plaatsen lichte vorst wordt het maximaal 6 graden. De wind is matig en waait uit het zuidwesten of zuiden.

Zondag raakt het vanuit het westen bewolkt en volgt op steeds meer plaatsen regen. Het wordt circa 7 graden bij een stevige zuiden- tot zuidwestenwind. 

Het vooruitzicht naar volgende week geeft grote kans op wisselvallig weer met daarbij ook regelmatig veel wind uit het westen of zuidwesten. De middagtemperatuur zal van dag tot dag wat variëren, maar doorgaans uitkomen tussen 6 en 10 graden. Kans op vorst in de nachten is er nauwelijks.