World Cleanup Day: De Fryske Marren doet mee

11-09-2020 JOURE – Wij doen er alles aan om onze gemeente zo schoon mogelijk te houden. En jij kunt ons hierbij helpen. Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day, de dag waarop de hele wereld een grote opschoonbeurt krijgt. Dat is natuurlijk hét moment om samen de handen uit de mouwen te steken voor een stralend schone gemeente!

Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. Samen doen wij er alles aan om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen. Doe ook mee en maak een opschoonactie aan op www.worldcleanupday.nl of sluit aan bij een bestaande actie. Inwoners, organisaties, gemeenten, scholen, verenigingen, iedereen kan meedoen!

Preventiemaatregelen corona
Uiteraard houden wij tijdens de opschoonactie rekening met corona. Om World Cleanup Day succesvol te laten verlopen, hebben wij daarom een aantal preventiemaatregelen opgesteld. Dit ter bescherming van jezelf en van de kwetsbare mensen om je heen. Lees meer over deze regels op www.worldcleanupday.nl/preventiemaatregelen-ivm-corona/. Ga er niet in grote groepen op uit en houd je aan de regels.

Onderzoek naar zwerfafval
Om van de World Cleanup Day een nog groter succes te maken vragen wij je om bij jouw opschoonactie gebruik te maken van de Litterati-app. Met deze app kun je het door jou opgeruimde zwerfafval vastleggen op je telefoon. Hiermee wordt waardevolle informatie verzameld waarmee we Nederland nóg schoner kunnen maken. Wereldwijd zijn met deze app al meer dan 4 miljoen zwerfafval items vastgelegd! Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.nl/afvalonderzoek/.

Doe mee!
Doe ook mee met World Cleanup Day en maak een actie aan op www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/. Enthousiasmeer je vrienden om ook mee te doen en deel je actie op social media met de hashtag #WorldCleanupDayNL.