Woonzorgcentra kamperen: Vegelin State

15-06-2017 JOURE – De bewoners van Vegelin State konen gister van het prachtige weer genieten tijdens een dagje kamperen. De sfeer was dan ook echt ontspannen. Het duurde dan ook niet lang voordat er een spontaan gesprek volgde met de bewoners mevrouw Deurloo, mevrouw Van der Heijde en de heren Wiersma, Hoekstra en Meijer.

Zij vertelden dat ze in de ochtend rond 10:00 uur met de begeleiders (Ankie, Aukje, Deborah, Lamkje en Nico) naar de kampeerplek waren gelopen. Bij aankomst was het gelijk feest omdat de bakker heerlijk gebak had gebracht om ze te verwelkomen. Na een kopje koffie of thee konden de bewoners genieten van een wandeltocht door de passantenhaven van Joure. De boten die er lagen werden bekeken en de eenden werden verwend met een kleine broodmaaltijd. “Sommige herinneringen van de bewoners komen soms spontaan weer naar boven”, vertelt vrijwilliger Nico. “Zo was er een bewoner die precies wist hoe de passantenhaven er vroeger nog uitzag. Zo werd de woonboot van Gerard Wiersma herinnerd en werd er verteld over de bedrijven die er destijds waren gevestigd”.

Na de wandeling konden de bewoners gelijk weer druk aan de slag met de voorbereidingen van de geplande barbecue. Op de vraag hoe het was bevallen antwoorde een bewoonster met een tevreden gezicht: "It wie yn oarder, lekker!' Na de barbecue was het tijd voor actieve ontspanning voor de bewoners. Er werden spelletjes gespeeld en wie wilde wandelen kon er met de begeleiding op uit. Om 15.30 uur was er tijd om even op adem te komen met een drankje en wat lekkers natuurlijk. De humor onder de bewoners is er volop en wordt dan ook volop met elkaar gedeeld wat tot menig lachende gezichten leidt.

Ondertussen worden de voorbereidingen getroffen voor het avondmaal. Vandaag staan er tosti's op het menu. Ondertussen wordt er het een en ander genoteerd. De begeleiders en vrijwilligers houden voor zichzelf en de bewoners een boekje bij waarin de belevenissen worden bijgehouden. Zo kan er later nog terug worden gekeken op de bijzondere ervaringen tijdens het kamperen.

Helaas kon de Flecke vorige week niet genieten van het uitje in verband met de slechte weersomstandigheden. In een reactie liet Mattie van der Horn weten dat ze volgend jaar het evenement met vol vertrouwen en betere weersomstandigheden tegemoetzien. Volgende week is het de beurt aan Sint Theresia. Uiteraard leest u dan meer.