Wolkenvelden, vooral vanmiddag ook zon

26-04-20202 JOURE – In het midden en zuiden is het bewolkt met heel lokaal een beetje regen. In het noorden en noordwesten schijnt de zon. Vanmiddag zijn er stapelwolken afgewisseld met zon. Het wordt 12 tot 15 graden. Koningsdag kan in het noorden en noordwesten grijs starten en in de rest van het land juist zonnig. In de middag is het wisselend bewolkt met stapelwolken en zon. Het wordt 12 tot 17 graden. Donderdag is het zonniger en warmer met 14 tot 20 graden. De dagen daarna gaat de temperatuur een paar graden omlaag.

Vanochtend is het in het midden en zuiden van het land bewolkt. Aanvankelijk valt heel lokaal een beetje regen, maar later blijft het droog en breekt af en doe de zon door. In het noorden en noordwesten is het juist droog met zonnige perioden en daar ontstaan in de loop van de ochtend stapelwolken.

Vanmiddag is het prima weer met een afwisseling van stapelwolken en zon. Bijna overal blijft het droog, alleen in Zuid-Limburg kan een bui ontstaan. Bij een matige noordenwind wordt het 12 graden in de kustgebieden en 14 graden in het binnenland. In het zuiden en zuidoosten kan het plaatselijk 15 graden worden.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken voor een groot deel en zijn er heldere perioden. Later in de avond en komende nacht trekken wolkenvelden over het noorden en noordwesten van het land. Het blijft waarschijnlijk wel droog. De temperatuur daalt in het binnenland naar 0 tot +2 graden en aan de grond kan het een beetje vriezen. Aan de kust liggen de minima tussen 3 en 8 graden.

Morgen is het in de ochtend heel rustig weer met weinig wind. In het noorden, rond het IJsselmeer en langs de westkust komen wolkenvelden voor en begint de dag op verschillende plaatsen grijs. In het zuiden, midden en oosten zijn zonnige perioden.

In de middag hebben we in het hele land een mix van stapelwolken en zon. In de kustprovincies en rond het IJsselmeer wordt het 12 tot 14 graden. In de rest van het land is het 15 à 16 graden en in het zuidoosten kan het lokaal 17 graden worden. De wind is zwak tot matig en komt uit een noordelijke richting.

Aan het begin van de avond lossen veel stapelwolken op en kan de zon nog even flink schijnen. In de nacht naar donderdag zijn heldere perioden en de minima komen uit tussen 1 en 5 graden. Aan zee is het iets minder koud.

Donderdag zijn er naast stapelwolken ook flinke zonnige perioden. Doordat het wat zonniger is dan de voorgaande dagen en de wind wat meer uit het noordoosten komt, wordt het iets warmer. Het wordt 16 tot 18 graden. In het zuiden wordt het 19 à 20 graden. In het Waddengebied en delen van Noord-Holland is de wind wat koeler en wordt het 12 tot 15 graden.

Vrijdag doet de temperatuur een klein stapje terug en wordt het 11 graden aan de noordkust, 14 tot 16 graden in het midden van het land en in het zuiden wordt het maximaal 18 graden. Het wordt een droge dag met een wisseling van stapelwolken en zon.

In het weekend blijven we te maken houden met een noordenwind. Naast zonnige perioden zijn er ook wolkenvelden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur gaat iets omlaag. Het wordt 12 tot 16 graden. Gemiddeld wordt het begin mei 15 tot 18 graden.