Wolkenvelden, maar ook zonneschijn

25-11-2019 JOURE – Lokaal komt mist voor. De rest van de dag zijn er wolkenvelden, maar er is ook ruimte voor de zon. Vanavond kan in het westen wat regen vallen, komende nacht is overal kans op wat regen. De rest van de week is het bewolkt en zacht met 10-13 graden. Vooral woensdag en donderdag regent en waait het flink. Tijdens het weekend wordt het kouder en nemen de neerslagkansen af.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en aanvankelijk komt in het midden, oosten en zuidoosten mist voor. Lokaal is de mist dicht met een zicht minder dan 200 meter. De mist verdwijnt in de loop van de ochtend en op steeds meer plaatsen breekt de zon af en toe door. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is zwak tot hooguit matig van kracht.

Vanmiddag is er een mix van wolkenvelden en af en toe zonneschijn. Het blijft droog. De zuidoostenwind wordt matig in de kustgebieden en blijft zwak verder landinwaarts. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden op de Wadden, langs de noordkust en in Groningen en Drenthe. Elders wordt het 9-10 graden en in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg kan het 11 graden worden. Gebruikelijk is het eind november 7-8 graden.

Vanavond wordt de bewolking in het westen dikker en is kans op wat lichte regen. Elders blijft het droog en in het noordoosten is weer kans op mist. Komende nacht is het overal bewolkt en valt soms wat lichte regen of motregen. De temperatuur daalt naar 5 graden in het noordoosten en naar 8-9 in het zuidwesten. Op veruit de meeste plaatsen is het zo’n 6-7 graden.

Morgenochtend is het bewolkt en verspreid over het land valt wat lichte regen of motregen. Veel regen valt er niet. De wind waait uit het zuiden en is matig boven land en vrij krachtig aan zee en bij de Wadden.

Morgenmiddag blijft het bewolkt en plaatselijk valt wat lichte regen en motregen. De grootste kans op regen maakt het westen en zuiden. De zuidenwind neemt aan zee verder toe naar krachtig, windkracht 6. De temperatuur stijgt naar 9-10 graden in het noorden en noordoosten en naar 11-12 graden elders, met de hoogste temperaturen in het zuiden.

Morgenavond blijft het bewolkt met vooral in het westen en later in het noorden af en toe wat lichte regen en motregen. In de nacht naar woensdag gaat het vanuit het zuiden harder regenen. De wind waait matig en aan zee (vrij) krachtig uit het zuidoosten en de temperatuur wordt niet lager dan 8-9 graden.

Woensdag is het bewolkt en er valt geruime tijd regen. Vooral in het zuiden, midden en westen kan 10-15 millimeter vallen. De zuidoostenwind draait naar het zuiden tot zuidwesten en neemt toe naar vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard aan zee, windkracht 5 tot 7. Het wordt 11 graden in het noorden tot 13 graden in het zuiden. Daarmee is het duidelijk zachter dan normaal.

Ook donderdag is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Later wordt de regen meer buiig en is het ook af en toe droog. Voor de zon is nagenoeg geen ruimte. De wind waait matig tot krachtig uit het zuidwesten en de temperatuur stijgt naar 10-12 graden.

Vrijdag draait de wind naar het noordwesten en daarmee wordt langzaam wat koudere lucht aangevoerd. Het wordt vrijdagmiddag maximaal 8-9 graden. Het weerbeeld laat veel wolken zien en soms komt het tot een bui, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon.

In het weekend gaat de aanvoer van koude lucht door. Zaterdag komen de maxima uit op 6-7 graden en zondag wordt het niet veel warmer dan 4-5 graden. De neerslagkansen nemen duidelijk af en de zon gaat vaker schijnen.