Wolkenvelden en zon, zuidoosten een bui

13-04-2022 JOURE – Er zijn wolkenvelden, zonnige perioden en op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 15 tot 19 graden. In het oosten en zuidoosten kan het 20 graden worden en daar is later in de middag en vanavond kans op een bui. Morgen is het vrij zonnig met in de middag ook stapelwolken. Het wordt ongeveer even warm. Vrijdag is er wat meer bewolking, maar in het weekend wordt het vrij zonnig en met 15 tot 19 graden is het heerlijk weer.

Vanochtend trekken over het midden en westen wolkenvelden en schijnt lokaal even de zon. Daarbij blijft het waarschijnlijk droog. In het oosten is het net wat zonniger.

Vanmiddag is er een mix van wolkenvelden en zon. De temperatuur stijgt naar 15 tot 18 graden in de kustprovincies. In het binnenland is het 18 of 19 graden en in het oosten en zuidoosten wordt het met 20 graden een warme dag. De westen- tot zuidwestenwind is zwak tot matig en daarbij is het prima weer. Dicht bij zee is het met 10 tot 13 graden wel wat frisser. Aan het eind van de middag maken het oosten en zuidoosten kans op een enkele bui.

Vanavond is het op veel plaatsen droog met wolkenvelden en heldere perioden. In het zuidoosten kan een bui voorkomen en daarbij is een enkele klap onweer niet uitgesloten. Later in de avond neemt de kans op regen af en komende nacht wordt het geheel droog. Er zijn dan heldere perioden waarin lokaal mist kan ontstaan. De temperatuur daalt naar 7 à 8 graden.

Morgen kan het in de vroege ochtend lokaal mistig zijn. De mist lost snel op en dan schijnt op veel plaatsen de zon. Later in de ochtend ontstaan enkele stapelwolken.

In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. In het oosten en zuidoosten is een enkel licht buitje mogelijk. Het wordt 13 tot 16 graden langs de kust en 17 tot 19 graden in het binnenland. Op de Wadden is het nog wat frisser. In Limburg kan het nog 20 graden worden. De wind komt uit het noorden tot noordwesten en is zwak tot matig van kracht.

In de avond en nacht zijn er brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 4 tot 8 graden en lokaal ontstaat mist.

Vrijdag zijn er zonnige perioden met aanvankelijk nog wat mist. In het noordoosten komen wolkenvelden voor en deze kunnen met een noordoostenwind uitbreiden over het land. De middag verloopt wisselend bewolkt met veel stapelwolken en vooral in het zuiden ook wat zon. In het noordoosten kan de zon een tijd verdwijnen. Het wordt 10 tot 15 graden in het noorden. In het midden is het een graad of 16 en in het zuiden stijgt de temperatuur naar 17 à 18 graden.

In het paasweekend draait de wind meer naar het oosten. Het wordt wat zonniger en we kunnen genieten van zacht en droog lenteweer met maxima van 15 tot 19 graden. Wel is het in de vroege ochtend fris met 2 tot 5 graden.

Komende week neemt de kans op een beetje regen toe. Er wordt niet veel regen verwacht en een groot deel van de tijd blijft het droog. De zon laat zich regelmatig zien en met maxima van 14 tot 18 graden is het lenteachtig.