Wolkenvelden en een enkele bui

08-06-2020 JOURE – Vanochtend is het in de kustprovincies overwegend grijs met lokaal een beetje regen. In de rest van het land is het overwegend droog met wolkenvelden en lokaal wat zon. Later in de ochtend neemt ook in het binnenland de kans op een lokale bui toe.

In de middag zijn er veel stapelwolken met zo nu en dan wat zon. Er is kans op een bui, maar vaak zal het niet regenen. Er staat een matige noorden- tot noordwestenwind. Het wordt 14-15 graden aan zee en 16-17 graden wat verder landinwaarts. In het zuiden en oosten wordt het 18 graden en lokaal 19 graden.

In de avond zijn er wolkenvelden en opklaringen. Op wat lokale neerslag na is het droog. In de nacht daalt de temperatuur naar 6 tot 9 graden.

Dinsdag is de kans op neerslag kleiner en valt hooguit lokaal een beetje regen. Met een matige noordenwind trekken wolkenvelden over het land. Lokaal kan de zon even schijnen. Door de koele lucht van zee en maar weinig zon wordt het een frisse dag. De maxima liggen tussen 14 en 16 graden in de kustprovincies en 16 à 17 graden in het binnenland. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 18-21 graden.

Woensdag krijgen we er een paar graden bij en wordt het 15-19 graden. Op de meeste plaatsen blijft het droog en stapelwolken worden afgewisseld met zon. De is komt uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot matig. Doordat er niet veel wind staat is het in de zon uitstekend weer.

De dagen daarna is de wind oostelijk en gaat de temperatuur geleidelijk omhoog. Donderdag wordt het 17-21 graden. Vrijdag en in het weekend is het op grote schaal 20-23 graden. Lokaal kan het 24 graden worden en op de Wadden is het een graad of 19. Daarbij zou je zonnig en droog weer verwachten. De zon zal wel regelmatig schijnen, maar er zijn ook wolkenvelden en we kunnen ook enkele buien verwachten.