Woensdag 34e editie Friese Ballonfeesten

14-07-2019 JOURE – Van woensdag 17 tot en met zondag 21 juli is het tijd voor het grote kleurrijke festival, de Friese Ballonfeesten in Joure! Zo rond de 25.000 mensen op het festivalterrein beleven, ervaren en genieten deze vijf dagen van het indrukwekkende schouwspel van het opblazen en opstijgen van de maximaal 35 luchtballonnen. Onder de deelnemers zijn ook een aantal special shapes (ballonnen met een bijzondere vorm) zoals de een enorme Racemotor, een vriendelijke Smurf en een uit de kluiten gewassen Hollandse Molen.

Voor de 34e editie hebben we de vele kleurrijke luchtballonnen met o.a. special shapes als hoofdact. Wanneer zij zijn vetrokken voor een prachtige luchtreis boven het Friese land, kunnen de bezoekers op het ballonveld o.a. een kijkje nemen in een echte luchtballlon, miniatuurballonnen aanschouwen en luchtballonnen van nog dichtbij bekijken. Ook kan jong en oud genieten van vele andere attracties en activiteiten op het terrein.

Bijvoorbeeld met een foodtruckfestival met diverse foodtrucks en een foodtrucktent, een Friese bierproeverij, kermis, markt en vlooienmarkt, diverse horecapunten op het veld, een kidsveld met volop kindervermaak en live muziek met bands op het podium.

Ook zal er Iedere avond een nightglow (muzikale show met verlichte heteluchtballonen) zijn, heeft de (vlooien)markt op zaterdag en zondag het thema ‘’Samen op de Koffie”, is er op zaterdagmiddag een extra speciaal programma, wordt er een nachtmarkt gehouden en is er op zondag volop ruimte voor een oldtimershow. Het grootste ballonfestival van Nederland werd in 2017 door het publiek is gekozen tot “Beste Uitje van 2017”!