Woensdag 18 december acties Farmers Defence Force bij 45 distributiecentra

17-12-2019 JOURE – Boerenactiegroep Farmers Defence Force wil woensdag 18 deecember actievoeren bij 45 distributiecentra voor supermarkten in heel Nederland. Dat blijkt uit een brief die de organisatie naar de gemeenten waar de distributiecentra zijn gevestigd heeft gestuurd. De acties worden gevoerd bij de distributiecentra van Jumbo, Albert Heijn, Lidl, DEEN, Dekamarkt, Dirk, Spar, Coop, Aldi, Plus, Boni, Poiesz, Nettorama, Jan Linders, Hoogvliet, Hanos en Sligro.

Farmers Defence Force wil geen inhoudelijke toelichting geven en baalt dat de brief naar buiten is gekomen. De actiegroep had gehoopt dat de aankondiging geheim kon blijven tot woensdagochtend 18 december. Het platleggen van de distributie centra is door de rechter inmiddels verboden. Als Farmers Defence Force woensdag toch distributiecentra platlegt, moet het een dwangsom van 100.000 euro per locatie betalen.

In Friesland zullen er stakingen plaats vinden bij de distributiecentra in Heerenveen bij de Lidl, bij de Poiesz in Sneek en bij de Aldi in Drachten.