Wisselend bewolkt en vooral in de noordoostelijke helft een bui

17-09-2019 JOURE – Vandaag is het wisselend bewolkt en aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. In de loop van de ochtend en in de middag komen er vooral in de noordoostelijke helft enkele buien voor. In de avond wordt het geleidelijk weer op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is noordwestelijk en boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft vrijwel overal droog en de minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C lokaal in het oosten en zuidoosten en 10°C vlak aan zee. Landinwaarts is de wind zwak uit west tot noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een matige wind uit noord tot noordwest.

Morgen overdag wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af en kan er met name in het noorden een enkele bui voorkomen. In de loop van de middag komt er steeds meer ruimte voor de zon, vooral in het zuiden. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C en er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. (Bron: KNMI)