Winterse buien met natte sneeuw op komst

24-02-2020 JOURE – Februari grossiert dit jaar in wisselvallig en onstuimig weer en ook deze week komt daar geen verandering in. Dagelijks is kans op buien en halverwege de week zijn zelfs winterse buien met natte sneeuw mogelijk. Ook is het niet uitgesloten dat het opnieuw tot storm komt.

Net als afgelopen weken blaast een stevige westenwind talrijke regengebieden en buien naar Nederland. Vandaag is het nog zacht met 10-12 graden, maar komende dagen wordt steeds koudere poollucht naar ons land gevoerd. Hierdoor neemt bij buien de kans op natte sneeuw en hagel toe. Mogelijk blijft de natte sneeuw in de nacht van dinsdag op woensdag zelfs even liggen op auto’s of gras. De kans hierop is het grootst in hoge gebieden zoals de Veluwe.

Ook woensdag overdag is kans op winterse buien met hagel en natte sneeuw. Bovendien is een klap onweer mogelijk. Met maxima van 6-7 graden is het de koudste dag van de week. Dit zijn normale temperaturen voor eind februari.

Tijdelijk zachter, maar maart roert zijn staart
De dagen daarna blijft het wisselvallig. Wel wordt het tijdelijk wat zachter en neemt ook de wind fors toe. Het is niet uitgesloten dat er opnieuw een storm over Nederland trekt. De kans op storm is ongeveer 10%. Daarbij regent het vrijdag en vooral zaterdag stevig en wordt het 7-9 graden.

Vanaf zondag zet de temperatuur opnieuw een daling in. Maart roert zijn staart en in de eerste week van de maand is opnieuw kans op winterse buien met natte sneeuw en hagel. Overdag wordt het een graad of 7, ’s nachts kan het licht vriezen.