Wijkvernieuwingsplannen voor Scharcamp en Finne

09-03-2023 JOURE – Accolade heeft wijkvernieuwingsplannen voor 40 woningen in de wijk Westermeer in Joure. Ze willen op deze plek 46 huurwoningen terugbouwen. Aan De Scharcamp 1-71 en De Finne 11 -17 voldoen de huidige woningen niet meer aan de eisen van deze tijd. We kiezen daarom voor sloop en nieuwbouw.

Hoe zien de nieuwe woningen eruit?
Het zijn kleine gezinswoningen in een rij. De huizen hebben een verdieping. Ze zijn dus ruimer en hebben meer woonkwaliteit. Ze zijn geschikt voor één of twee personen of een klein gezin met kind. Het zijn goed geïsoleerde huizen zonder aardgas. Hiermee hopen we de energierekening te beperken. De huurprijs blijft sociale huur. De voorkant van de woning is gericht naar de straat. Ook kunnen we zes extra woningen bouwen.

Indeling:
– Op de begane grond is een hal, woonkamer, keuken en een toilet.
– Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers met een badkamer en een tweede toilet. De eerste verdieping heeft een schuine kap.
– Achter het huis is een tuin met een losse berging.
– De aannemer is nog niet bekend. Hoe de woningen er dus precies uit komen te zien is nu nog niet duidelijk.

 Impressie nieuwbouw

Wat gaat Accolade de komende tijd doen?
Op dit moment zijn ze bezig met de voorbereidingen van de plannen. Ze verwachten in 2023 te starten met de sloop en nieuwbouw. Dit is een voorlopige planning. De definitieve planning hangt van veel zaken af. Ze begrijpen dat het een ingrijpend proces is voor de bewoners. Daarom ondersteunen zij hen hierbij.